Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol ‘serieuze zuurstofproducent’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 773 
|
 Haarlems Dagblad 
Schiphol ‘serieuze zuurstofproducent’

SCHIPHOL - Schiphol is sinds een half jaar een serieuze zuurstofproducent geworden.

Dat kreeg minister Van der Hoeven van economische zaken woensdag te horen bij een bezoek aan het microwieren-bassin op Schiphol. Het zuurstof wordt in grote hoeveelheden geproduceerd door micro-organismen: algen.

Sinds anderhalf jaar wordt op de nationale luchthaven een innovatieve proef gehouden waar op basis van de activiteit van microwieren afvalwater wordt gezuiverd. Het gaat dan met name om de stoffen glycol en kaliumacetaat die worden gebruikt voor het ijsvrij maken (de-icing) van vliegtuigen en landingsbanen. Deze chemische stoffen zijn weliswaar afbreekbaar, maar komen ze in sloten terecht dan leidt dit tot onmiddellijke zuurstofarmoede. Waterbeheerders hebben Schiphol vaak gestraft voor deze vervuiling, dus Schiphol zoekt naar oplossingen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Pure propaganda:

'serieuze O2 producent' lijkt positief.
Echter, men doet het slechts om goed te maken wat ze eerst stuk maakten.

Maar wat zal Eurlings gaan roepen: SPL = groen. De luchtvaart bobo's zullen juichen en weer zal er een onbeperkte hoeveelheid subsidiegeld stromen naar deze 'innovatieve groene sector die niets anders heeft dan goede bedoelingen'.

SPL is pas een serieuze O2 producent als ze klimaatneutraal kunnen exploiteren en O2 overhouden voor de handel. Maar klimaatneutraal en luchtvaart zijn als water en vuur.

Geplaatst door Els uit Castricum

Op Nu nl. staat dat president Obama verlaging van de CO2-uitstoot bevolen heeft.
Reken maar, dat de luchtvaart nu langzamerhand ook met de billen bloot moet. Dan heeft die 'serieuze zuurstofproductie' van Schiphol, in dat geheel, niet veel te betekenen. Deze aankondiging van president Obama is volgens mij een aanzet tot inperking van de luchtvaart en overbodig vrachtvervoer!