Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol raakt verkeersleiders kwijt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 886 
|
 telegraaf.nl + volkskrant.nl 
Schiphol raakt verkeersleiders kwijt

SCHIPHOL - De Nederlandse vliegvelden kunnen minder vluchten aan als het inkomen van luchtverkeersleiders vanaf 2017 wordt verlaagd tot maximaal een ministerssalaris.
Dat schrijft de Vereniging van het Nederlandse Luchtverkeersleiders Gilde (VNLG) in een brandbrief aan staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu, meldt de Volkskrant.
Momenteel verdient 55 procent van luchtverkeersleiders meer dan een ministerssalaris. Richard Meinders, voorzitter van de VNLG, vreest dat ze naar het buitenland te vertrekken als de plannen van het kabinet doorgaan.
De luchtverkeersleiders zijn de eersten die zich verzetten tegen de voorgenomen aanscherping van de Wet normering topinkomens. In de brief vragen ze Mansveld om een uitzonderingspositie. Het ministerie wil niet inhoudelijk reageren.

+ Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3532338/2013/10/24/Schiphol-raakt-verkeersleiders-kwijt.dhtml


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Eindelijk! Het werd altijd stil gehouden .Een ministers salaris is meer dan genoeg, Daar is riant van te leven.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Eigenlijk niet verbazend. Inderdaad zijn de salarissen van een groot gedeelte van de medewerkers 'over de top'.
Verantwoordelijkheid is het sleutelwoord waarmee geschermd wordt. Zal wel, er zijn meerdere beroepen aan te wijzen die een zo even grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Maar waar de salarissen beduidend lager liggen.
De sector, daarbij behorende de LVLN en de managers op de luchthaven, 'verdienen' grof geld. Voor dat geld verwacht ik dat ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.
In de maatschappelijke verantwoordelijkheid zit mijn inziens de sleutel tot het voorkomen van geluidshinder. En niet zoals het nu gaat, zoveel mogelijk toestellen verwerken. Geen kwantiteit, maar kwaliteit!
Want ja, de overdreven salarissen moeten toch ergens vandaan komen?
Dan maar over de hoofden van de duizenden omwonenden. Daar liggen ze bij de sector niet wakker van, wij wel.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

@VOS :Goed Zo !