Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol plukt schadelijke kerosinedampen uit lucht

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 2207 
|
 Telegraaf 
Schiphol plukt schadelijke kerosinedampen uit lucht

SCHIPHOL, donderdag

    Schiphol krijgt dit jaar nog een installatie waarmee kerosinedamp wordt opgevangen en wordt benut om elektriciteit en warmte op te wekken. Het gaat om een wereldprimeur.

      De opdracht voor de bouw van de installatie komt van Aircraft Fuel Supply, dat alle vliegtuigen op Schiphol van brandstof voorziet. De installatie zal worden gerealiseerd door technisch dienstverlener Imtech in samenwerking met bodemsaneerder BioSoil en IPCO Power, producent voor de petrochemische industrie.

    Volgens Imtech gaat er jaarlijks tijdens het voltanken van de vliegtuigen op Schiphol zo’n miljoen kubieke meter kerosinedamp de lucht in en blijft er per jaar ongeveer 250 ton kerosineresidu achter in de tanks.

De emissie van kerosinedampen is een milieuprobleem dat zich op vrijwel iedere luchthaven voordoet. „Simpel gezegd zal de damp worden opgevangen in een bak. In die bak wordt de damp vloeibaar gemaakt zodat het in een generator kan worden omgezet in elektriciteit en warmte die weer worden teruggegeven aan het net of Schiphol zelf”, aldus de woordvoerder.

    Schiphol kondigde in februari aan maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen aan te pakken.


Reacties op dit bericht