Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol plaatst bom onder hoogspanningstracé

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 968 
|
 Webregio.nl 
Schiphol plaatst bom onder hoogspanningstracé

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer ontving deze week een brief van de directie van Schiphol aan minister Van der Hoeven over de risico’s voor de luchtvaartveiligheid als gevolg van de beoogde aanleg van een bovengronds 380 kV tracé. De directie van Schiphol vraagt de minister de voorgenomen besluitvorming op korte termijn te herzien.

Wethouder Michel Bezuijen: “Wij zijn zeer verbaasd dat een grote partij als Schiphol, die tot nu toe betrokken is geweest bij alle voorbereidingen en gesprekken over het tracé, om ‘één voor twaalf’ aan de noodrem trekt en de minister verzoekt haar voornemen te herzien in verband met risico’s voor luchtvaartveiligheid. Voor de gemeente Haarlemmermeer heeft de veiligheid en volksgezondheid van de inwoners altijd voorop gestaan. Die zouden gegarandeerd zijn met het plaatsen van portaalmasten van 25 meter hoog en secure inpassing in het gebied. Schiphol stelt nu nieuwe inzichten te hebben gekregen ondermeer ten aanzien van de obstakelhoogte op basis van de uitgevoerde onderzoeken in verband met de voorgenomen aanleg van een Ecobarrier langs de Polderbaan.

Voor ons betekent dit dat er een nieuwe situatie is ontstaan en wij de geplande inloopavond op 30 maart a.s. tot nader order willen uitstellen. De avond was bedoeld om alle verantwoordelijke partijen zoals Economische Zaken, Tennet, V&W en RIVM onze inwoners antwoorden op hun vragen te kunnen geven. Als nu blijkt dat er ook vragen rijzen bij Schiphol dan is er eerst opheldering nodig. Daarom zal ik bij de minister aandringen op een overleg op hoog niveau tussen de minister, Verkeer en Waterstaat en Schiphol.”

Inwoners van Hoofddorp-Noord die onlangs van de gemeente een uitnodiging hebben ontvangen voor de inloopavond op 30 maart a.s. zullen op zeer korte termijn wederom per brief worden geïnformeerd.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

Schiphol plaatste ook weer een bom onder haar imago: Ondanks de gedaalde bedrijfsresultaten werden hogere bonussen aan de bestuurders uitgekeerd... (Tweede Kamerwas kwaad !) Min.van der Hoeven zou zaken gaan veranderen??

Geplaatst door Observer uit Nederland

Dat CDA toch ! weer een bom !
Gesprek over bonussen Schipholtop DEN HAAG - Demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) gaat met de aandeelhouders van Schiphol praten om de bonussen voor leden van de luchthavendirectie in de toekomst aan te passen. Dat heeft demissionair minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) dinsdag in het vragenuurtje van de Tweede Kamer gemeld.Onlangs werd duidelijk dat de directieleden over het afgelopen jaar de maximale variabele kortetermijnbonus bovenop hun vaste salaris hebben ontvangen. Zo kon bijvoorbeeld topman Jos Nijhuis naast zijn salaris van 375.000 euro een bonus van ruim 178.000 euro tegemoet zien.

Kamerleden vinden dat veel te gortig en verwezen naar de Balkenendenorm. De CDA-bewindsvrouw kwam hen deels tegemoet. „Wij als aandeelhouder gaan niet direct over de invulling van targets en toekenning van bonussen”, hield ze haar gehoor voor. „Maar wat ons steekt is dat het huidige beloningsbeleid zo uitpakt. Daarom gaat de minister van Financiën erover praten”, aldus Van der Hoeven. Rond de zomer moet een nieuw beloningsstelsel voor de leiding van de luchthaven zijn beslag krijgen.

Van der Hoeven moest zich dinsdag samen met haar collega Camiel Eurlings (Verkeer) verantwoorden voor het beleid van Schiphol. Ze wees op haar marginale rol in dit dossier. „Ik ben maar minister ad interim. Sommige vragen moeten aan anderen worden gesteld, maar ik ben wel verbaasd over het toekennen van dergelijke bonussen. Sommige bonussen zijn het gevolg van eerder gemaakte afspraken en daar kunnen we dus niets aan veranderen.” Ze hield de Kamerleden overigens eveneens voor dat het van nationaal belang is dat Schiphol een sterke positie heeft.

Ook Eurlings sprong nog wel een beetje in de bres voor het fenomeen bonussen. „Dat we deze beloningen zwaarder wegen heeft mijn instemming. Maar via het fenomeen bonussen kunnen we stimuleren dat in dit geval de leiding van Schiphol extra werk maakt van milieumaatregelen, duurzaamheid en het beperken van geluidsoverlast. Ik vind dus dat we wel moeten kijken naar hoe een bonus is opgebouwd.”


Geplaatst door leo uit de kwakel

** please, gentlemen,

focus op relevante zaken. Vlieghinder !

Geplaatst door joop uit haarlem

Nou Leo dat is wel erg gemakkelijk door de bocht! we praten hier wel over gemeenschapgeld.

Geplaatst door Rob uit Hoofddorp

gemeenschapsgeld?... pff... ls we ze nou eens 4 keer zoveel betalen maar dan geen lawaai meer zouden hebben dan is dat goed besteed geld.:-)
Dus meer geld als er geen lawaai meer is... Heren doe er u voordeel mee.

Geplaatst door Ton uit NULL

Als wij klagen over Schiphollawaai, krijgen wij van Schipholfanatiekelingen altijd 't advies: "Ga dan verhúizen!".
Wel, Schiphol, ga dan verhúizen!
Naar zee.
Daar heb je ook geen last van hoogspanningsmasten.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Eurlings: Maar via het fenomeen bonussen kunnen we stimuleren dat in dit geval de leiding van Schiphol extra werk maakt van milieumaatregelen, duurzaamheid en het beperken van geluidsoverlast.
Deden ze dat dan al die jaren al niet, Goh....... !

Geplaatst door Kees uit Leiden

Dit krantenbericht zou aanleiding moeten zijn voor groot alarm. Echter Schiphol plaatst de bom en zij mag alles doen.