Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol pikt steeds meer luchtruim in

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 792 
|
 De Telegraaf.nl 
Schiphol pikt steeds meer luchtruim in

Door Paul Eldering
Vele duizenden liefhebbers van vliegsporten en tientallen kleine ondernemers in de luchtvaart raken zodanig in de verdrukking door de groeiambities van Schiphol, dat ze in doodsnood in politiek Den Haag aan de bel trekken.
In de Nationale Luchtruimvisie, die de ministeries van Infrastructuur en van Defensie nog dit voorjaar naar de Tweede Kamer sturen, wordt een efficiënte herindeling van het schaarse luchtruim voorgesteld. Dit om veilig en ordelijk vliegen binnen de milieugrenzen te waarborgen, nu Schiphol mag groeien naar 580.000 vliegbewegingen in 2020, waarvan er 70.000 in Lelystad en Eindhoven worden ondergebracht.
“De Luchtverkeersleiding Nederland LVNL pikt steeds meer luchtruim in, zelfs nu de militairen zich geleidelijk terugtrekken. Uit arrogantie en gemakzucht wordt de kleine luchtvaart op een schandalige manier weggepest”, zegt vlieger-examinator Ben Koele mede namens de Aircraft Owners & Pilots Association. De rigide regels betekenen volgens hem de doodsteek voor een bedrijfjes en verenigingen, zoals zweefvlieg- en paraclubs, vliegscholen en particuliere zakenvliegers.
Politici zwichten volgens hem te makkelijk voor het veiligheidsaspect. „De waarschuwingssystemen werken bij gevaarlijke situaties doorgaans afdoende. Iedereen voldoet aan de wettelijke eisen en in alle kleine vliegtuigen zit moderne apparatuur.”
Volgens Maarten Driessen, voorzitter van de Stichting Vliegveld Hilversum, is er in Nederland sprake van ’extreem beperkende omstandigheden’ voor de kleine luchtvaart. “Vaak handhaaft LVNL onnodig streng.”De LVNL-woordvoerster ontkent uit te zijn op het beheersen van het luchtruim. “Wij hebben als uitvoerder van het regeringsbeleid wel te maken met een toenemende krapte door drukker vliegverkeer. Wij hebben de wettelijke taak om groei in veilige banen te leiden en doen geen concessies aan de marges.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Niet alleen het Nederlandse luchtruim......
Ook qua grond-oppervlak is Schiphol al groter dan Amsterdam.......
Met recht een Moloch van het ergste soort!