Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol passagiersvervoer in januari gedaald, vrachtvervoer gestegen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 607 
|
 beurs.nl 
Schiphol passagiersvervoer in januari gedaald, vrachtvervoer gestegen

AMSTERDAM (Dow Jones)—De luchthaven Schiphol zag het aantal passagiers in januari licht dalen, terwijl er groei was in het vrachtvervoer, meldt de luchthaven woensdag.
Het aantal passagiers daalde op jaarbasis met 1,1% tot bijna 3,392 miljoen, terwijl het overgeslagen vracht- en postvolume met 6,9% toenam tot 118.797 ton.
Bij het passagiersvervoer was er binnen Europa een daling van 3,6% tot 2,116 miljoen reizigers, maar bij het intercontinentale vliegverkeer was er juist een toename van 3,5% tot 1,270 miljoen passagiers. De totale daling van 1,1% werd veroorzaakt doordat het aantal passagiers dat Schiphol als begin- of eindbestemming had met 5,0% afnam, terwijl het aantal op Schiphol overstappende passagiers met 3,8% toenam.
De groei in het inkomende vrachtvervoer kwam vooral voor rekening van vracht uit Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azie/Pacific. Bij uitgaande vracht was er groei in volumes naar Europa, Azie/Pacific en Latijns Amerika. Op vervoersstromen vanuit en naar Noord-Amerika was er in beide richtingen sprake van gekrompen vervoersvolumes.
Het aantal starts en landingen nam in januari met 3,8% af tot 29.949 vliegtuigbewegingen.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst


Reacties op dit bericht