Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol op weg naar nieuw record

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1190 
|
 leidsch dagblad.nl 
Schiphol op weg naar nieuw record

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol is hard op weg om het passagiersrecord van vorig jaar opnieuw te overtreffen.

Tot eind juli waren er al dertig miljoen passagiers geteld en dat is 2,8 procent meer dan vorig jaar. In dit tempo wordt het record van 2012, dat staat op 51 miljoen passagiers, makkelijk gebroken.

Opvallend is bovendien dat in tegenstelling tot vorig jaar het aantal vliegtuigen dat Schiphol aandoet is gedaald met 0,6 procent. Met name het aantal vrachttoestellen is minder. Maar de laatste jaren zetten maatschappijen ook steeds grotere toestellen in en zitten de vliegtuigen steeds voller. De passagiersgroei op Schiphol komt overigens niet van in Nederland instappende mensen, maar is internationaal. Dat zijn hoofdzakelijk passagiers die KLM en partners aanvoeren en die op Schiphol overstappen.

De luchthaven komt donderdag met de halfjaarcijfers naar buiten. Vorig jaar wist het bedrijf op een omzet van 1,3 miljard euro een winst te boeken van 199 miljoen euro. Recent is afgesproken in een akkoord met KLM dat de tarieven voor de maatschappijen slechts omhoog gaan met één procent. Mogelijk dat hierdoor de winst wordt gedrukt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De 199 miljoen winst is blijkbaar heel veel geluidsoverlast / vervuiling en onveiligheid waard. Bovendien is het de luchthaven heel makkelijk gemaakt om steeds meer overstappers te lokken, ten koste van het woongenot van de omwonenden. Vrijstaat Schiphol heeft de troefkaarten in bezit en de omwonenden zijn de grote verliezers!
Op een bezuiniging van miljarden, vanuit de Nederlandse staat, is de 199 miljoen een schijntje. Van dat bedrag zal een groot deel wegvloeien in den vreemde.

De zieke politiek in Nederland bedrijft struisvogelpolitiek en heeft maling aan haar inwoners. Daarom kan Schiphol gewoon haar gang blijven gaan.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Dit soort berichten past perfect in het streven van de luchtvaartlobby om vaak in het nieuws te zijn. Het gaat nergens over, althans, het is allemaal wel erg marginaal nieuws. Bovendien staat er dat Schiphol donderdag met cijfers komt. Dan had dit artikeltje dus mooi op vrijdag in de krant gekund en gecombinbeerd kunnen worden met die cijfers. Maar niks hoor, spreiden en vaak in de krant is het parool! Die overstappers op Schiphol zijn trouwens een heel belangrijke oorzaak voor de takkenherrie, stappen snel over en leveren dus weinig winkelomzet op om over tourisme al helemaal niet te spreken. Die overstappers kunnen dus net zo goed in Verweggistan overstappen, daar heeft niemand last van ze.