Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol op weg naar nieuw record

 |
 Geplaatst door: Egelhuis 
 |
 Bekeken: 914 
|
 Gooi- en Eemlander 
Schiphol op weg naar nieuw record Download het gehele artikel 'Schiphol op weg naar nieuw record'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Nu de glijvluchten als onhaalbaar zijn aangemerkt is Schiphol inderdaad op weg naar een nieuw record: nog meer vlieghinder over een steeds maar uitdeiend gebied.

Terwijl Hans Alders (PvdA) intussen ook de voorzittershamer van CROS mag hanteren richting een z.g. OMGEVINGSRAAD (!) wringt de PvdA Schiphol/Milieu/R.O. gedeputeerde zich in alle mogelijke bochten om het duurzame karakter van zijn Schipholvrinden te promoten.

Intussen verdringt de vraag naar biofuel zoveel opbrengst aan mais en tarwe dat torenhoge prijzen en honger voor grote massa's al keiharde realiteit zijn (ANP).

Blijkbaar volgen de hoge PvdA politici liever de oukazes vanuit het financieel machtscentrum op de Zuid As en het Brusselse dan dat ze toekomen aan hetgeen de kleur van hun politieke partij zou doen vermoeden?

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

De realiteit is dat er kennelijk sprake is van een groeiende vraag naar luchtvaart. Zonder vraag zou er ook geen aanbod zijn. En meer vliegbewegingen veroorzaken meer hinder; hoe drukker het wordt, hoe lastiger het wordt om geluidsbeperkende maatregelen te nemen, zoals CDA's (glijvluchten met stationair draaiende motoren). Ook wordt er over een groter gebied lager gevlogen, zodat de zogenaamde buitengebieden in oppervlakte toenemen. En de regionale vliegvelden gaan ook steeds meer hun toontje meeblazen. Zolang het vliegtuig niet massaal gemeden wordt, ben ik bang dat het er niet beter op wordt.