Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol ontbreekt in top-10 beste

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 870 
|
 Forbes 
Schiphol ontbreekt in top-10 beste

De pogingen van Schiphol om dé internationale haven van de wereld te worden, vallen in het buitenland niet op. In de top-10 van beste luchthavens ter wereld, ontbreekt onze vaderlandse vlieghub. De klinische, correctie steriele luchthaven van Hong Kong gaat er met de eer vandoor. Wel veel Europese vliegvelden in de top-10 overigens.

Miljoenen ondervraagd
Voor het zevende jaar op rij mag Hong Kong International Airport zich het beste vliegveld noemen. Dat hebben miljoenen passagiers uit de hele wereld besloten. Het bedrijf Skytrax deed 10 maanden lang onderzoek op 190 luchthavens over de hele wereld. De ranglijst is gebaseerd op meer dan 8,2 miljoen enquetes. Reizigers werd daarin gevraagd de luchthaven te waarderen op punten als shoppen, eten, service, bagage-afhandeling en wachttijden bij vliegveldsecurity.

Aziaten heersen
De top van de ranglijst wordt gedomineerd door Aziatische luchthavens. Dat is geen eigenlijk geen verrassing, want als het op service aankomt, zijn onze vrienden uit het oosten ongenaakbaar. Waar je het op Schiphol van de Burger King moet hebben, bieden ze op Hong Kong net zoveel verschillende eetmogelijkheden als in de hele Amsterdamse binnenstad. Naast Schiphol, dat in 2005 nog werd uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa én de wereld, ontbreken overigens ook Amerikaanse luchthavens in de top 10. Dat is hoe dan ook gezichtsverlies voor de bakermat van het moderne vliegverkeer.

Top-10 beste luchthavens ter wereld
1. Hong Kong International Airport - Hong Kong

2. Singapore Changi - Singapore

3. Seoul Inchean - Zuid-Korea

4. Kuala Lumpur - Maleisië

5. München - Duitsland

6. Kansai - Japan

7. Kopenhagen - Denemarken

8. Zürich - Zwitserland

9. Helsinki - Finland

10. Kaapstad - Zuid-Afrika


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

HEE DEN HAAG!

Nummertje 1 in deze lijst is zo'n platform in zee. Met Nederlandse know how gebouwd.

We hebben zee, we hebben de technologie maar jullie hebben de visie noch het lef. Met jullie komen we dus never nooit niet meer in die Forbeslijst terecht.

In de lijst van afvalputjes scoren we op Europees niveau vast uitstekend.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Schiphol schermde wel met de slogan: we willen niet het Kopenhagen van Denemarken worden. Welaan Kopenhage staat nu als 7e gewaardeerd.