Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol nog steeds in de lift

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 677 
|
 nrc.nl 
Schiphol nog steeds in de lift

Door: Philippus Zandstra

Terwijl de werkgelegenheid in andere sectoren tegenvalt, kan Schiphol positieve cijfers noteren over de werkgelegenheid. In 2012 is de werkgelegenheid op de luchthaven met 2,8 procent gegroeid.

Ter vergelijking: de werkgelegenheid op nationaal niveau groeide in 2012 met slechts 0,9 procent. Op Schiphol zijn daardoor 1775 extra banen bijgekomen, op een totaal van 64.061.

DIENSTVERLENERS ZITTEN IN DE PLUS…
De Schiphol Group is vandaag met een nieuw overzicht over de werkgelegenheid op de luchthaven naar buiten komen. De groep onderscheidt vier categorieën aan werk. Daar zijn een paar opvallende cijfers te zien. Liefst 9 procent van de groei in werkgelegenheid komt voor rekening van bedrijven die goederen en diensten leveren aan passagiers en op personen die op Schiphol actief zijn.

...DE VERVOERDERS NIET
Bij het kopje ‘overheid’ is een groei te bespeuren van liefst 6,1 procent. Opmerkelijk, omdat een jaar eerder er geen groei in deze categorie was. De categorie ‘overig’ scoort zelfs 11 procent. Bij de core business van het vliegveld zit de klad er echter nog steeds in; bij bedrijven die direct betrokken zijn bij het vervoer van passagiers is er een krimp van 0,9 procent. Opvallend is verder dat de vraag naar laagopgeleid personeel sterk is toegenomen. Van 21,1 procent in 2011 naar 31,6 procent in 2012

Het cijfer van 2,8 procent groei over 2012 valt wel tegen in vergelijking tot een jaar eerder: toen was de toename liefst 4,1 procent.


Reacties op dit bericht