Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol moet reizen met ov meer promoten

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1057 
|
 Haarlems Dagblad 
Schiphol moet reizen met ov meer promoten

SCHIPHOL -  Luchthaven Schiphol moet zijn blik verleggen van de auto naar het openbaar vervoer. Dat stelt de statenfractie van de Partij van de Arbeid (PvdA).

De fractie wil dat het reizen met openbaar vervoer aantrekkelijker wordt gemaakt, bijvoorbeeld met gereduceerde tarieven bij aankoop van een vliegticket.
Schiphol trekt door te stunten met parkeertarieven extra autoverkeer in de luchthaven. Dit terwijl de directie tegelijkertijd klaagt over dichtslibbende wegen en de landelijke en provinciale overheid oproept nog meer geld te investeren in bereikbaarheid van de luchthaven. De PvdA heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan Gedeputeerde Staten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cns uit deltametropool

Steeds meer lege plekken op de dure Schipholparking, men verkast naar vers geasfalteerd(!) akkerland voor een klein prijsverschil. Om deze en dergelijke wantoestanden rond de luchthaven echt aan te kunnen pakken zal de Provinciale politiek toch eerst intern schoon schip moeten maken.

Want al jaren wordt de besluitvorming aangestuurd door de "Schipholmetropolisten" a la Cerfontaine, die steunen op een machtige internationale lobby en dit land tot hun massa- en monocultuur dreigen te vervormen. Maart 2011 krijgt de kiezer wellicht een laatste kans om zijn Provincie te redden en meer in overeenstemming met het werkelijke karakter te laten voortleven..........

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

Deze plannen stonden al eerder in 2009 in een nota van Gem. Amsterdam: zie

http://biodata.asp4all.nl/andreas/2009/09012f97806d39b8/09012f97806d39b8.pdf

Wel goed dat de Statenfractie PvdA provincie dit nu overneemt. Dat de Luchthaven stunt met parkeer tarieven, is begrijpelijk. Die waren altijd veel te hoog meenden ook wij.Maar niet als dat zoals CNS schijnt te weten, ten koste gaat van weer groene ruimte ! ook lijkt men de vraag vanSchiphol naar mnoh meer asfalt rond schiphol niet te willen honoreren. Aan De HSL, die europes vliegverkeer moet overnemen schijnt nu hard te worden gewerkt. EINDELIJK !