Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol moet goedkoper worden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 514 
|
 ijmuidercourant.nl 
Schiphol moet goedkoper worden

Door Redacteur Haarlemmermeer

SCHIPHOL - Om te voorkomen dat Schiphol te duur wordt, grijpt het kabinet in. De winst uit de winkels en het parkeren wordt afgeroomd en de luchthaven moet goedkoper werken.

Met deze maatregelen komt staatssecretaris Joop Atsma deels tegemoet aan de kritiek van de luchtvaartmaatschappijen. Die klagen al langer over de hoge tarieven die Schiphol in rekening brengt. Maar bovenal zijn de maatschappijen, met grootgebruiker KLM voorop, bang dat zij alleen moeten opdraaien voor de miljarden die de
komende jaren nodig zijn voor de bouw van een nieuwe terminal en pieren.

Het kabinet gaat de luchthaven nu verplichten om jaarlijks enkele miljoenen uit de winst van de winkels, het parkeren en het vastgoed te gebruiken voor de nieuwe terminal en gates. In dat geval zullen de tarieven voor de luchtvaartmaatschappijen minder stijgen.

Verder worden de tarieven niet ieder halfjaar meer vastgesteld, maar voor een periode van drie jaar. En hoewel Schiphol niet echt een monopolist is volgens de NMa, hebben Atsma en de luchtvaartmaatschappijen wel het idee dat te weinig wordt gedaan om efficiënt te werken. Daarom komen er extra prikkels voor Schiphol om goedkoper te werken.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Dus het luchtvaartbedrijf moet gesubsidieerd worden?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De NMa past het principe van 'horen / zien en zwijgen' ook toe v.w.b. de belangenverstrengeling van de Nederlandse regering (i.d.g. de heer J.Atsma) richting de sector. Want de sector wordt al jaren (!) gesubsidieerd !
Schiphol geen 'echte' monopolist ?
Alle vliegvelden van enige betekenis ZIJN VAN DE SCHIPHOLGROUP !
En anders maken zij ze wel van betekenis, met behulp van......jawel subisidie (!), zie Eindhoven-airport en Lelystad-airport.
NMa slaap lekker door, waar het nog kan.


Geplaatst door Gerard uit NULL

ja, Jaap de Groot, zo lees ik het ook. En dat terwijl dit kabinet alle zeilen bij moet zetten om geld te 'vinden' laten ze dit geld zomaar lopen...