Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Schiphol moet charters houden’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1008 
|
 Brabants Dagblad 
‘Schiphol moet charters houden’

DEN BOSCH - Schiphol mag geen vluchten verplaatsen naar Eindhoven Airport als dat ertoe leidt dat de huidige grenzen voor lawaai- en milieubelasting worden overschreden.

Dat vinden bijna alle fracties van Provinciale Staten van Brabant. Alleen de PvdA wil zich daar niet over uitspreken. “Daar gaat de provincie niet over”, motiveerde Statenlid P. Boel.

De fracties van CDA, ChristenUnie/SGP, SP en VVD spraken uit dat Eindhoven Airport een regionale functie moet houden. Daarbij past, volgens VVD-statenlid M. Tsoutsanis-Van der Koogh geen ‘Zwanenburg-syndroom’ of een ‘Bulderbaan’. Daarmee verwees zij naar de enorme geluidoverlast van Schiphol voor de direct omwonenden.

De discussie over het verplaatsen van charter- en vrachtvluchten staat op de politieke agenda sinds vorige week een ambtelijke adviesgroep van het ministerie van Verkeer en Waterstaat met dit voorstel kwam om zo Schiphol in de toekomst groeiruimte te bieden.

Provinciale Staten spraken gisteren met CDA-gedeputeerde Paul Rüpp over Eindhoven Airport en het mislukken van het overleg over een nieuwe regionale overeenkomst. Rüpp erkende dat het overleg hierover binnen Globe (Gezamenlijk Luchthaven Omwonenden Beraad Eindhoven) is mislukt. Een commissie van wijzen moet nu uitzoeken waar het is misgegaan en of Globe nog een toekomst heeft. Rüpp trok alvast één conclusie: er is ook sprake geweest van persoonlijk wantrouwen. ,,Het heeft geen zin door te gaan als je elkaar het kot uit vecht”, zei de gedeputeerde. Na afloop van de vergadering zei Rüpp desgevraagd dat hij zelf Globe zal verlaten. De provincie wordt voortaan vertegenwoordigd door gedeputeerde Cora Steffens (VVD, Mobiliteit en Infrastructuur).


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rose uit Randstad

"Alleen de PvdA wil zich daar niet over uitspreken"

Ben benieuwd wat de rol in deze kwestie wordt van nieuwe PvdA-burgemeester Rob van Gijzel.

Zat/zit deze politicus/adviseur ook niet als BEWONERSVERTEGENWOORDIGER aan de ondoorgrondelijke Alderstafel.

Hoe grillig kan een carrière lopen.

Of past dit allemaal perfect in het onsmakelijke Schipholdossier?

Geplaatst door bas van den born uit wijk aan zee

de viegbasis Twente wil ze graag hebben