Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

’Schiphol moet beteugeld’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 599 
|
 NHD 
’Schiphol moet beteugeld’

CASTRICUM -  Schiphol moet worden beteugeld. De luchthaven mag niet verder groeien dan 500.000 vluchten per jaar. Totdat dit rotsvast in wetgeving is vastgelegd, mogen geen wijzigingen in het aantal te gebruiken start- en landingsbanen worden doorgevoerd. Vrijwel alle bewonersplatforms en bewonersvertegenwoordigers schrijven dit aan de Tweede Kamer.

De omwonenden van de nationale luchthaven beamen dat Schiphol een belangrijke economische pijler van Nederland is, maar een groei - zoals door Schiphol zelf voorgesteld - van 430.000 vluchten nu naar een getal ergens tussen 600.000 en 800.000, gaat ze veel te ver. Dat leidt hoe dan ook tot veel meer overlast door vliegherrie, stellen ze in hun brief aan het parlement.

,,De bewoners vinden dat ‘de politiek’ duidelijk moet maken dat 500.000 vliegbewegingen de uiterste grens is voor een luchthaven in de drukke noordelijke Randstad. De mythe dat Schiphol alsmaar kan groeien zonder dat de hinder ernstig toeneemt, moet niet langer in stand worden gehouden. De bevolking weet beter.’’ De bewoners vinden dat Schiphol een uitbreiding van het aantal vluchten buiten de Randstad moet zoeken.


Reacties op dit bericht