Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Schiphol misbruikt bewoners om groei te fiatteren’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 567 
|
 Milieudefensie 
‘Schiphol misbruikt bewoners om groei te fiatteren’

Amsterdam, 14 juni 2007 - Milieudefensie vindt dat de bewonersvertegenwoordigers aan de tafel van Alders zich door Schiphol hebben laten chanteren. Milieudefensie krijgt veel boze reacties binnen van bewoners uit de hele regio die het akkoord niet steunen. De milieuorganisatie wijst er bovendien op dat de gevolgen voor klimaatverandering door de groei van de luchthaven niet aan de Alderstafel zijn meegewogen.

Campagneleider verkeer Joris Wijnhoven van Milieudefensie: ‘Schiphol speelt haar bekende spel: dreigen dat de luchthaven komt stil te liggen als de geluidsgrenzen niet versoepeld worden. De afgelopen decennia zijn de milieuregels voor Schiphol keer op keer opgerekt als de grenzen in zicht kwamen. Maar nooit eerder waren bewonersvertegenwoordigers bereid eraan mee te werken. Schiphol speelt een spelletje door hen een positie te beloven in het overleg voor de middellange termijn. Maar intussen groeit de luchthaven vrolijk verder en zijn ze de lachende derde. De buit is weer binnen’.

Milieudefensie wijst ook op de klimaatgevolgen van de extra groei. Wijnhoven: ‘Je kunt als het over de groei van Schiphol gaat niet alléén over geluid onderhandelen. De extra vluchten leiden ook tot meer uitstoot van broeikasgassen. Dat belang is aan de tafel van Alders niet onderkend’.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Dan gáát Schiphol toch voor 20 % dicht.
Een substantiële vermindering van het aantal vluchten zal inderdaad de hinder substantieel verminderen !
Dat was en is toch het doel ? Toch ?
Natuurlijk zijn de sektor en de politiek daar tégen. Altijd al.
Niets nieuws onder de zon.
Aan de bewoners de taak om ze voortdurend héél erg duidelijk te maken dat de kruik bij "de bewoners" allang gebarsten is.

Geplaatst door gerard uit NULL

als de slotcoordinator gewoon zijn werk had gedaan en als schiphol het er niet op aan had laten komen was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Dan hadden de milieuregels als zodanig gewerkt. Nu worden ze ingezet als wegwerpschaamlaap zodra ze beginnen te knellen. noem het dan geen milieu-grenzen maar volksverlakkerijgrenzen. Een kleiner Schiphol is op termijn beter, zelfs voor de nederlandse economie.