Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol mikt op nieuwe terminal

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1032 
|
 Haarlems dagblad 
Schiphol mikt op nieuwe terminal

SCHIPHOL -  De luchthaven Schiphol overweegt de bouw van een compleet nieuwe terminal en de uitbreiding van het pierenstelsel. Dat is noodzakelijk wil Schiphol in 2025 zijn gegroeid van de huidige 45 naar 70 miljoen passagiers.

Schipholtopman Jos Nijhuis schetste dat toekomstbeeld donderdagavond tijdens het Schipholdiner in Amsterdam, waar ook Willem Alexander aanwezig was. De kroonprins brak een lans voor de komst van de Olympische Spelen in 2028 in Nederland.

Maar nog los van de vraag of dat haalbaar is, zal de luchtvaart de komende jaren wereldwijd weer groeien. ,,We kunnen dan kiezen voor voortzetting van de huidige manier van uitbreiden en verbouwen. Dat wordt wel steeds kostbaarder, complexer en geeft steeds nieuwe problemen. Vergeet niet dat onze oudste gebouwen 60 jaar oud zijn’’, hield Nijhuis de aanwezigen voor. Het tweede scenario is een aanpak zoals op Londen Heathrow. ,,Dat betekent dat we de huidige terminalgebouwen compleet vernieuwen. Naast de huidige terminal bouwen we dan ter hoogte van de B-pier een volledig nieuwe terminal, met aansluiting op het NS-station. Daarnaast breiden we het pierenstelsel uit.’’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit NULL

Schiphol zet NL op slot en NL schiphol. Als ze rigoreus willen uitbreiden, en de bestaande gebouwen tegen de vlakte willen gooien, waarom dan niet écht rigoreus naar een nieuwe lokatie waar je écht kunt uitbreiden? Naar zee bijvoorbeeld?
Dan kan onze nieuwe combi-minister bogen op én winst voor het lokale milieu én een perfecte blueprint voor een ongebreidelde toekomstige groei. (voor zolang er nog kerosine te koop blijft ...)
De voortijdig afgebroken studie voor een luchthaven in zee staat op:
http://www2.vlieghinder.nl/naslagdocs/alternatieven_elders/Flyland_(vliegveld_in_zee)/Eindrapport_Flyland.pdf

Een land in ontwikkeling bouwt aan zijn toekomst. Maar kijk dan wel écht vooruit.

Geplaatst door Jeff uit Amstelveen

Hi Gerard,

Helemaal mee eens! Het bouwen van extra pieren op dezelfde locatie vind ik niet echt radicaal, maar meer van hetzelfde. Een locatie op zee is pas echt vernieuwend!

Jeff

Geplaatst door Otto Normaalverbruiker uit Amsterdam

Zal de PvdA het belang van de inwoners van Amsterdam laten prevaleren boven haar belang in Schiphol? Ik kan het met niet voorstellen dat een partij die voor de ARBEID is haar belang opzij schuift. Groen Links steunt het PvdA standpunt.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

PvdA Amsterdam kan BEIDE belangen steunen. En dat deed ze gelukkig recent door een motie te steunen,samen met SP en GL !