Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol mag weer meer vluchten uitvoeren (Stichting Natuur en Milieu:  Verbaasd en boos)

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 762 
|
 Planet.nl 
Schiphol mag weer meer vluchten uitvoeren (Stichting Natuur en Milieu:  Verbaasd en boos)

Vindplaats: www.planet.nl  Stem aldaar op de poll!

Schiphol krijgt nog dit jaar ruimte om extra vluchten uit te voeren. Daarmee wordt voorkomen dat de luchthaven later dit jaar ‘op slot’ moet, zo heeft een goed geiïnformeerde bron dinsdag bevestigd.

Schiphol dreigde later dit jaar de wettelijk vastgestelde geluidsgrenzen te overschrijden. Boetes dreigden zelfs. De luchtvaartsector heeft nu samen met de regio een akkoord bereikt dat Schiphol tot eind 2010 480.000 vluchten per jaar mag uitvoeren. Het overleg over Schiphol vond plaats onder leiding van de Groningse commissaris van de koningin Hans Alders.

Op dit moment mag Schiphol maximaal 430.000 vluchten per jaar uitvoeren. Het nu bereikte akkoord is overigens een advies aan minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en de Tweede Kamer, die daar later dit jaar een besluit over nemen. Eurlings heeft eerder laten weten dat hij veel belang hecht aan een overeenkomst aan de zogeheten ,,Alders-tafel’‘, zoals het overleg over de toekomst van Schiphol wordt genoemd.

Onderwerp van overleg is nog altijd een voorstel van omwonenden om Schiphol op langere termijn (na 2010) tot maximaal 500.000 vluchten per jaar te laten groeien. In dat plan zouden 100.000 vluchten kunnen worden verplaatst naar andere vliegvelden, zoals Lelystad. Minister Eurlings is daar ook voorstander van.

Alders zal donderdag zijn advies uitbrengen. Hij wilde dinsdag alleen kwijt dat de beraadslaging over Schiphol ,,positief’’ is verlopen.

Stichting Natuur en Milieu liet dinsdag weten heel verbaasd en boos te zijn over de uitkomst. ,,Dit is de zoveelste keer dat Schiphol zijn zin krijgt en dat omwonenden vogelvrij zijn. Dit is hét bewijs dat Schiphol het klimaatprobleem niet serieus neemt’‘, aldus directeur van de stichting Mirjam de Rijk. ,,Ik hoop van harte dat het kabinet dit niet overneemt. De plannen zijn niet alleen slecht voor de geluidsoverlast maar ook voor het klimaatprobleem.’‘


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit castricum

Oproep voor een experiment:

Na het droevige nieuws van de Alderstafel, waar precies de uitkomst uitkomt, die de regering en Schiphol beoogden, doe ik een oproep tot een experiment.
er moet een omslag komen, wat betreft Schiphol voor ons allemaal. En zo kreeg ik een tweetal boeken in handen van de Japanner Masaru Emoto. Hij experimenteert al 10 jaar met water. Hij heeft ontdekt, dat water boodschappen opneemt. Hij vroor water in dat hij een boodschap had gegeven of bloot had gesteld aan mooie muziek en bij het ontdooien van dat water, kwamen de prachtigste kristalen vrij. De boodschap van 11 september 2001, die hij aan water gaf, was bijvoorbeeld een monsterachtige kristal. Het eerste boek heet " de boodschap van water" en de tweede titel is me even ontschoten.
Ik roep al degenen op, die hier wat in zien, een glas water ergens neer te zetten met een briefje erop en een boodschap voor een mentaliteitsverandering, wat betreft het heilige Schiphol. En daarbij ook een dank je wel er bij schrijven. Ik zelf ervaar sindsdien een stukje rust,in welke vorm dan ook.
Voor dat er reacties komen, raad ik jullie aan om even " de boodschap van water" te googlen en dat even te lezen. Wie dit allemaal onzin vindt mag het naast zich neer leggen.

Geplaatst door Rieneke Schokking uit Amstelveen

Els, ik ken Masaru Emoto en zijn geweldig mooie foto's van waterkristallen. Ik doe mee met je experiment.Het pad waar we tot nu toe op hebben gewandeld, leidt alleen maar tot meer ellende, laten we ons dan maar eens op een ander pad begeven. Je weet nooit waar je geluk ligt.
Weet jij trouwens iets van een apparaat wat Emoto zou hebben ontwikkelt om geluidshinder te neutraliseren? Misschien vind je het prettiger om buiten deze site om te reageren. Mocht dit zo zijn: mijn emailadres is rieneke.schokking-at-casema.nl

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ik heb een ander idee met wat water en dat is een paar flinke gaten in de dijk van de Ringvaart bij Schiphol. Hebben we voorlopig alleen last van watervliegtuigen / vliegboten.

Geplaatst door Rieneke Schokking uit Amstelveen

Meneer Aalegeiz, wat een geweldige reactie. Ik ben blij dat ik af en toe binnen de ellende van Schiphol ook nog iets tegenkom waar ik smakelijk om kan lachen.
Mocht uw idee uitgevoerd gaan worden heeft het voorstel van Els iets met water te doen toch ergens toe geleid. Zo zie je maar weer, niet geschoten is altijd mis.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Els, Helaas sla je de plank mis. Wat Schiphol beoogde met haar AANVANKELIJKE VOORSTEL was: Ophogen, zodat 600.000 tot 700.000 vluchten mogelijk zijn. Dat is tegen gehouden ! Dat gaat dus NIET door. Een prestatie van fomaat van de Bewoners.
De rest zal moeten worden bevochten in september.
Er is een meerderheid in de Kamer voor max
500.000 vluchten in 2018 !
Dus Geen 700.000 !
De rechtse media zitten fout met hun krantekoppen. Schande !

In sept moeten de andere zaken, als: Idioot boven Kennemerland te laag vliegen, geconcentreerd over Castricum vliegen, aantals normen voor ernstig gehinderden en slaapverstoorden moeten omlaag, Gaten in de ring van handhavingspunten gedicht etc etc.


Geplaatst door Ton uit NULL

Geachte Hr. Griese.
Wat vindt U van de volgende aanvulling op Uw punten voor sept. 2007:
x slechts afwijken boven 6000 voet. Per direkt !
x de polderbaan gebruiken als polderbaan en dus niét over bewonerskernen vliegen.
Starten doe je over de polder en over het kanaal !
x terugdringen van het aantal vliegbewegingen. Direkte opdracht aan de slotcoördinator voor 2008. Het is de enige manier om vóór mijn lichamelijk heengaan nog vermindering van de hinder te ervaren.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Beste Ton,
ad 1) Volstrekt mee eens ! Er moet zo wie hoger worden aangevlogen. Maar wat bedoel je nu: Strikt de route houden, en een kleine groep disproportioneel treffen of, wat ik denk dat je bedoelt, geen piraterij in de lucht en geen bochten afsnijden?
Het belazerde is, dat men met de laatste luchtvaartwet de tolerantiegebieden giga heeft uitgebreid. Men moet route houden, maar mag afwijken 5 % ,maar er wordt niet op gehandhaafd. Gevolg ze doen het lekker toch.
ad 2) Ik kan het daarmee eens zijn. Ik bepleit al tijden routes over zee. Kan jij mij een idee aan de hand doen, waar de opening ligt? Te Castricum bestaat het plan om via Alkmaar of het Heiloer bos binnen te komen (?) weet niet of dat kan. Maar in de Polder liggen meer bewonerskernen, (Assendelft, krommenie etc,etc )en in het binnengebied Aalsmeer, Uithoorn , Zwanenburg, Spaarndam en Amstelveen wordt al jaaaaaren over bewonerskernen heen gevlogen. Ik herhaal het nog maar eens: PLRS procedeerde met M.D en St. Natuur en Milieu en Milieu federatie N-H tot aan de Hoge Raad tegen die 5e baan!!
Maar die Polderbaan kwam er toch......
ad 3) Terugdringen van het aantalvluchten
Ben ik direct voor. En........daar zijn we mee bezig. Alleen ik matig me niet aan ,dat ik onze lieve heer ben met een toverstokje.
We hebben nu kunnen voorkomen, dat het er 700.000 worden. Het kunnen, dat hoeft niet te gebeuren 40.000 meer worden, voor de komende 2 jaar. En die meer ruimte zal ook nog eens hoofdzakelijk via 4x 0,7 dBA meer (en geen 4x 2,5 dBa, hetgeen dreigde !) via de Buitenveldertbaan ontstaan.
Enfin, laat eens weten waar jij ongeveer woont.
Ik voel me verantwoordelijk om mee te helpen. Er is een markering ,door ons, door een aantal politici aangegeven. (500.000)
Schiphol wordt gestopt,dat weet ik zeker. Maar er zal nog heel wat nodig zijn, om de m.i. volstrekt onnodige hinder te stoppen, om laag te brengen.

Op onvolstrekte belachelijke verdachtmakingen op deze site door dees en gene, ga ik niet meer in. Men weet zelf, wie ik bedoel....

gegroet en fijne avond

Ik ga mijn PC sluiten. Na 14 dagen continu
bezig met schiphol moet ook ik zorgen, om het fysiek nog te redden.
Onze lijn voor sept ligt al grotendeels klaar, maar ook het CO-2 verhaal zullen we er bij moeten slepen. (Zie onze inspraakreactie op deze site)

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam