Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Schiphol krijgt er nog 70.000 vluchten bij’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1198 
|
 NHD 
‘Schiphol krijgt er nog 70.000 vluchten bij’

Castricum - Naar de stellige overtuiging van de Castricumse CROS-bewonersvertegenwoordiger Hans van Schoor gaat Schiphol tot 2020 niet groeien van 430.000 naar 510.000 vluchten, maar komen er veel meer vluchten bij: hij voorziet in 2020 580.000 vliegbewegingen.

Aan de Alderstafel is weliswaar afgesproken dat Schiphol zelf mag groeien tot 510.000 vliegbewegingen tot 2020, maar daar gelooft Van Schoor niets van. ,,Er is afgesproken dat het aantal vluchten zal groeien tot 580.000, waarvan er 510.000 op Schiphol mogen worden afgehandeld. De overige 70.000 vluchten moeten dan naar Lelystad en Eindhoven. Maar dat kan helemaal niet.’‘

Van Schoor deed zijn uitspraken vorige week tijdens de jaarvergadering van de PVRC, het Platform Vlieghinder Regio Castricum dat met 1400 betalende leden de grootste vlieghinderclub in deze regio is. Hij citeerde professor Jaap de Wit, die na bekendmaking van het advies van de Alderstafel aan minister Eurlings over de groei van Schiphol uiteenzette dat het bereikte compromis wettelijk onmogelijk is.

,,Het is gebonden aan Europese regels. Vliegtuigen kunnen niet verplicht uitgeplaatst worden. Dat is wettelijk onmogelijk.’‘

Lees de rest van dit verhaal in de papieren krant van het Noordhollands Dagblad van vandaag. (inmiddels kopie hieronder)

Zie ook de presentatie van de heer van Schoor op de ALV van PVRC

Download het gehele artikel '‘Schiphol krijgt er nog 70.000 vluchten bij’'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Als dhr. van Schoor dit nu weet.
En prof Jaap de Wit ook.
En alle advocaten van de sektor weten dat vast ook wel.
Evenals die op het ministerie van V&W.
Behoren dan die onkundige bewoners van Nederland niet op de hoogte gesteld te worden van al deze rariteiten en behoren de leden van de tweede kamer dat niet te weten dan???
Zodat ze Alders, de Sektor en Eurlings kunnen wijzen op het geven van onvolledige informatie aan de bewonersdelegaties bij dat Aldersadvies, waardoor dat rare advies van Alders eindelijk de prullenbak in kan.
Overigens moeten er natuurlijk de inmiddels 180.000 extra vluchten niet bijkomen maar er gewoon vanaf gaan.
Misschien helpt de krisis een beetje.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

In de presentatie van Verschoor kom ik een aantal mitsen en maren tegen, die Prof de Wit ook liet weten bij een presentatie te Schiphol voor de Bewonersdelegatie.

Maar dat Uitplaatsing perse niet zou kunnen, hoorde ik van Prof de Wit niet. Het zou wel moeilijk worden.
Verschoor noemt ook de naam van Prof de Wit niet in zijn presentatie
NHD noemt de naam van de Wit nu wel.
In deze zaak is juist informatie van groot belang. Benieuwd hoe dit nu echt zit
Zoeken we op?Geplaatst door Victor uit Krommenie

Hans noemt weldegelijk de Wit in zijn presentatie...zie slide 6

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Victor je hebt helemaal gelijk !
Blijft mijn vraag wel, dat in het NHD bericht staat, dat Prof de Wit, minister Eurlings geschreven zou hebben, dat Uitplaatsing helemaal niet kan. Ik benbenieuwd naar eendergelijke brief.
Prof de Wit hield ruim voor het bekend worden van het definitieve Aldersadvies een presentatie te schiphol voor de gehele Bewonersdelegatie, waar ik zelf bij was.
De Wit noemde toen inderdaad deze wetgeving en problematiek i.v.m. eventuele Uitplaatsing.Maar zei niet, dat Uitplaatsing helemaal niet kon. De Wit was van oordeel, dat o.a. ook het mechanisme van Prijsdifferentiatie mogelijkheden bood ,dus b.v. hogere tarieven voor de nacht e.d.
De Wit propageerde een heel scala van evt. maatregelen en waarschuwde wel voor makkelije c.q. eenvoudige oplossingen.

Geplaatst door bart vuijk uit uitgeest

Enige uitleg van mijn kant. Er ontstaat enige verwarring over deze zin in mijn bericht:

''Hij (Van Schoor) citeerde professor Jaap de Wit, die na bekendmaking van het advies van de Alderstafel aan minister Eurlings over de groei van Schiphol uiteenzette dat het bereikte compromis wettelijk onmogelijk is.''

Een vervelende tangconstructie. Excuses. Ik bedoel te schrijven:

''Van Schoor citeerde professor Jaap de Wit, die na bekendmaking van het Alders-advies uiteenzette dat het bereikte compromis wettelijk onmogelijk is.''

Over een brief van De Wit aan Eurlings of wie dan ook heeft Van Schoor niet gesproken.

Zo'n brief kan er natuurlijk wel zijn, maar ik heb daarover in ieder geval niets gehoord.

Overigens meldden diverse sprekers tijdens de PVRC-vergadering dat uitplaatsen van vluchten wel kan, maar dan alleen op vrijwillige basis.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Dank Bart Vuijk !