Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol krijgt boete van 10.000 euro voor milieuovertredingen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 888 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Schiphol krijgt boete van 10.000 euro voor milieuovertredingen

HAARLEM - Luchthaven Schiphol is dinsdag (30 december) in Haarlem veroordeeld tot een geldboete van in totaal 17.000 euro, waarvan 7000 euro voorwaardelijk. De economische politierechter acht de luchthaven schuldig aan enkele milieudelicten. Tegen Schiphol was een boete geeïst van 37.000 euro.

De luchthaven stond twee weken geleden terecht, omdat vliegtuigen tot tweemaal toe ‘s nachts hebben proefgedraaid na een reparatie. Dat is in strijd met de milieuvergunning.

Verder heeft Schiphol in november 2005 een brand in een vrachtloods te laat bij het bevoegd gezag gemeld. De luchthaven werd er ook van beschuldigd begin 2006 een antivriesvloeistof in een vijver op Schiphol-Centrum te hebben geloosd, maar daarvan is ze vrijgesproken.

De luchthaven zelf pleitte tijdens het proces voor vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging voor alle feiten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" De luchthaven zelf pleitte tijdens het proces voor vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging voor alle feiten. "

Schandalig, dat de Schiphol-group gewoon niet haar verantwoordelijkheid wenst te dragen. We zien dit vervelende gedrag over de gehele linie terug. Ook met de kwestie geluidshinder. Geen verantwoordelijkheid willen nemen voor wanprestaties, of voor volwassen en verantwoordelijke bedrijfsvoering die het behoort te voeren.
Is dit de vlag van Gerlach Cerfontaine die er (nog) wappert ?
Mijn inziens is de boete nog veel te laag!


Geplaatst door Fiet uit NULL

Vrijspraak voor alle feiten, a.u.b.
Want Schiphol heeft het milieu en het groene imago hoog in 't vaandel.
Dhr. Cerfontaine kreeg zelfs een prachtig fotoboek met alles wat leeft, bloeit en groeit op het terrein van Schiphol bij gelegenheid van z'n afscheid.
Per abuis is "vergeten" te vermelden hoeveel miertjes, torretjes, vlindertjes, vogeltjes, bloemetjes, plantjes, kikkertjes, enz., enz. t.g.v. de kwalijke aktiviteiten door Schiphol tégen het milieu de geest hebben gegeven.
Maar ach...ze vragen gewoon om vrijspraak voor alle door de sektor gepleegde milieudelicten.
Klaar is Kees.