Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol klimaatcriminelen

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1018 
|
 ad.nl 
Schiphol klimaatcriminelen

  SCHIPHOL - Ongeveer twintig mensen demonstreren donderdagmorgen bij de   rechtbank op Schiphol…


Vijftien als pinguins verklede actievoerders demonstreerden donderdag bij rechtbank Schiphol-Oost. FOTO ANP

  .... uit protest tegen een rechtszaak tegen 32 actievoerders van   Milieudefensie. De actievoerders zijn verkleed als pinguïns. De 32 personen   moeten vanaf 9.30 uur bij de politierechter verschijnen, omdat ze ervan   worden verdacht dat ze op 2 juni taxibanen voor het vliegverkeer hebben   geblokkeerd.

  De actie op de Polderbaan en de Zwanenburgbaan duurde destijds drie uur en   was een protest tegen de kabinetsplannen om de geluids- en milieuregels voor   Schiphol op te rekken. De activisten zaten met hun armen in olievaten vol   beton op de baan of waren op een andere manier vastgeketend. Anderen hingen   in houten palen die met beton in de grond waren verankerd.

  Om de veiligheid van de actievoerders te waarborgen had Milieudefensie de   luchtverkeersleiding ingelicht toen de mensen de baan betraden. De   luchtverkeersleiding zei naderhand dat het vliegverkeer geen hinder had   ondervonden van de actie. (ANP)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Eindelijk een partij die Schiphol bij de naam benoemt: klimaatcriminelen. Milieucriminelen had van mij ook gemogen. Indien er taakstraffen worden uitgedeeld ben ik van harte bereid deze voor 1 van de ‘veroordeelden’ in te vullen, indien de rechter daartoe besluit. Overigens zou het een aanfluiting zijn voor onze rechtstaat als er een veroordeling volgt: Milieudefensie heeft geen enkele schade berokkend en heeft de LVNL van te voren ingelicht.
De criminelen zijn zeker niet de mensen die aankaarten dat er ‘op hoog niveau’ wordt besloten honderdduizenden te voorzien van een enorme geluidsoverlast.

Maar ja, hoe klaag je een overheid aan zonder onbeperkt budget?