Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol kijkt naar alle oplossingen voor milieuaspecten

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 888 
|
 MD Weekly 
Schiphol kijkt naar alle oplossingen voor milieuaspecten

Luchthaven Schiphol kijkt naar alle mogelijke oplossingen voor milieuaspecten. Dat zegt Ad Rutten, executive vice president en chief operations officer van de Schiphol Group. Volgens Rutten kan met een uitgekiende strategie gekeken worden naar de milieuaspecten, terwijl tegelijkertijd groei kan worden nagestreefd.

Tot de mogelijkheden behoren grootschalige pv en wko, maar ook kleine niche-technieken krijgen aandacht binnen Schiphol. Volgens Rutten hebben ze er voor gekozen om niet alleen verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen direct bestuurbare activiteiten, maar ook voor de niet direct bestuurbare activiteiten. Daarbij moet gedacht worden aan het vliegverkeer, de mobiliteit van passagiers en het gebruik van interne en externe stroomaggregaten.

De kijk naar oplossingen voor milieuaspecten gaat bij Schiphol ook verder dan alleen de geluidshinder. Zo wordt gekeken naar oplossingen voor het beperken van de CO2-uitstoot. Ook moet er een oplossing komen voor geparkeerde vliegtuigen die voortdurend van stroom moeten worden voorzien. Door een nieuwe pier met elektrische voorzieningen voor de vliegtuigen kan bespaard worden op dieselaggregaten. De stroom die ingekocht wordt zal groene stroom zijn. In 2020 wil Schiphol voor 20% draaien op groene stroom.

(© Profnews 2009)

Overname op onze website geschiedt, onder dankzegging, met toestemming van de uitgever. 

Gelijkaardige informatie over geluidhinder is beschikbaar via MD Weekly


Reacties op dit bericht