Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol kan verplaatsen naar Twente

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 985 
|
 ed.nl 
Schiphol kan verplaatsen naar Twente

door Rob Burg (ed.nl)

EINDHOVEN - Het uitplaatsen van Schipholvluchten naar Twente – en daardoor een verminderde groei van Eindhoven Airport – is een stukje dichterbij gekomen. Provinciale Staten van Overijssel gingen akkoord met de heropening van Luchthaven Twente.

Als Twente een gedeelte van de groei van Schiphol opvangt, kan in Eindhoven volstaan worden met een verminderde toename.

Over de toekomst van het Eindhovense vliegveld vinden onderhandelingen plaats met partijen in de regio, onder leiding van oud-minister Hans Alders. Het overleg verkeert in een eindstadium.

Het ontwerpadvies, dat begin dit jaar uitlekte, voorzag in een toename tot 2020 met 25.000 vliegbewegingen per jaar. Daarmee zou het totaal uitkomen op 43.000. Het definitieve advies van de Alderstafel wordt pas bekend bij de presentatie aan het nieuwe kabinet.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hooimeijer uit Amsterdam

Zou heel goed zijn voor de regionale economie en passend in de hoogwaardige omgeving van de TU van Twente. Ook een bijdrage tot minder files in de Randstad.

Geplaatst door Henk uit Hengelo

Het zou een ramp zijn voor de regio. Het vliegveld ligt ingeklemd tussen drie steden. En wat draagt het vervoeren van toeristen naar elders bij aan de plaatselijke economie: zeer tot zeer weinig. Het debat in de Staten van Overijssel was zeer bedroevend. Met wetenschappelijk onderzoek hebben de tegenstanders aangetoond dat de aannames wb banen en passagiersaantallen niet klopten. Maar de politiek (in dit geval CDA, VVD en een deel van de PvdA) is zienden blind en horende doof en houdt stug vol aan de zelf verzonnen leugens.