Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol is de beste luchthaven van Europa

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1082 
|
 ad.nl 
Schiphol is de beste luchthaven van Europa

Reizigers beoordeelden Amsterdam Schiphol Airport voor de tweede keer als beste luchthaven van Europa. Deze eretitel kreeg Schiphol bij de Passenger Terminal Expo in Genève. Schiphol staat op drie in de wereldranglijst, vorig jaar stond de luchthaven nog op de vierde plek.
Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO, is trots op de prijs. ‘Deze prijs is niet alleen een erkenning voor Schiphol maar ook voor onze business partners, in het bijzonder KLM’, aldus Maarten de Groof.

Volgens reizigers is Schiphol een ‘overzichtelijke en efficiënte’ luchthaven om over te stappen. Dat heeft te maken met de handige selfservice faciliteiten. Ook het grote aantal voorzieningen, waaronder horeca en winkels, wordt geprezen.

Singapore Changi Airport is uitgeroepen tot beste luchthaven van de wereld, gevolgd door de Incheon International Airport in Zuid-Korea. Hong Kong International Airport en Beijing International Airport staan op plek 4 en 5.

Voor the World Airport Award, zoals de prijs officieel heet, zijn dit jaar ruim 12 miljoen reizigers uit meer dan 100 landen ondervraagd. Sinds 1999 wordt de prijs jaarlijks uitgereikt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Schiphol als 'beste' luchthaven van Europa?

Niet wat betreft de herrie en vervuiling !
Daar doet de 'beste' luchthaven van Europa vrijwel geen ene malle m**r aan.
Dat is geen prioriteit, om ook je maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen !
Nee, enkel de aandeelhouders (Nederlandse Staat) tevreden stellen, telt.
De omwonenden zijn maar lastig.
Dus om ze weg te sarren, vlieg je gewoon de dakpannen van hun huis af. Heeft als voordeel voor de sector, dat ze de capaciteit kan blijven opvoeren.

Ronduit crimineel gedrag wat de sector uitvoert !

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Met een niet functionerend nieuw vliegstelsel, dat veel te weinig handhavingsmogelijkheden kent.