Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol in zwaar weer

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1323 
|
 www.nu.nl 
Schiphol in zwaar weer

SCHIPHOL - Schiphol heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 8,3 procent minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bovendien herhaalde vertrekkend topman Gerlach Cerfontaine donderdag bij de presentatie van de cijfers dat er zwaar weer op komst is voor de luchthaven. 

Winst

De nettowinst van Schiphol daalde het afgelopen halfjaar van 96,4 miljoen euro naar 88,4 miljoen euro. Oorzaken waren vooral een lagere resultaat uit de verkoop van vastgoed en hogere kosten wegens door de overheid opgelegde beveiligingsmaatregelen.

Waardeverminderingen van vastgoed en een belastingmeevaller in 2007 meegerekend, daalde de winst zelfs met bijna 33 procent. De omzet en het aantal passagiers stegen wel licht, met respectievelijk 2,1 en 1,7 procent.

De omzet bedroeg 549,5 miljoen euro. Het aantal passagiers kwam uit op 24,1 miljoen.

Somber

Cerfontaine, die 1 januari met pensioen gaat, toonde zich wederom somber over de toekomst van Schiphol. Hij wees in dat verband met name op de vliegtaks, de extra milieubelasting die per 1 juli is ingevoerd.

Passagiers met Europese bestemmingen betalen een vliegtaks van 11,25 euro, voor langere vluchten is dat 45 euro.

“Deze belastingmaatregel dreigt de concurrentiepositie van Schiphol nadelig te beïnvloeden”, aldus Cerfontaine.

“Daarnaast houden we er ernstig rekening mee dat er als gevolg van de hoge kerosineprijzen en de wereldwijde verslechtering van het economische klimaat in 2009 opnieuw geen groei van het aantal passagiers zal zijn.”

Bekijk bericht op "www.nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Met bovengenoemde zure berichtgeving is de 'heer' Cerfontaine richting Den Haag gegaan om wederom te gaan klagen !

Geen 96,4 miljoen maar slechts 88,4 miljoen Euro winst.......het is toch heel erg. Het gaat echt slecht !
Hier zal wel het haantjesgedrag van de chef bovenkomen, want onder zijn leiding is er minder winst geboekt ! Ach en wee, hij hoort de aandeelhouders al roepen, weg met die man !

Nu, gelukkig, hij gaat weg ! Even afwachten wat we er voor terug krijgen. Vermoedelijk ook zo'n haantje. Hopelijk toont het toekomstige chef-haantje wat meer belevenis met de omwonenden, ook in het 'buitengebied'.
88,4 miljoen.......lijkt Shell wel. Meer dan een miljard (!) Euro winst en nog is het niet genoeg ! Bovendien over de hoofden van 'Jan met de pet' ! Schande !

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

16 procent winst. Toe maar! Dat is nogal wat.

In ieder geval 7% meer dan Shell deed over het 1e kwartaal (4.251 winst / 58 omzet).

Citaat 1:
De omzet en het aantal passagiers stegen wel licht, met respectievelijk 2,1 en 1,7 procent.

Citaat 2:
Daarnaast houden we er ernstig rekening mee dat er als gevolg van de hoge kerosineprijzen en de wereldwijde verslechtering van het economische klimaat in 2009 opnieuw geen groei van het aantal passagiers zal zijn.

Einde citaten.

Kennelijk daalt het aantal passagiers nog dusdanig dat de groei van 1,7% teniet wordt gedaan dit jaar.

Geplaatst door Observer uit Nederland

De politiek moet weer rijp worden gemaakt
voor nieuwe besluiten. (Alderstafel, Vliegtax ter discussie) Cerfontaine zorgde met zijn beleid in korte tijd dat Schiphol van 1 of 2e plaats naar onder de eerste 10 zakte ! (Zie de forbes lijst op deze site)

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Op een nieuwszender vandaag is te horen dat de 'heren' beleidsmakers Schiphol o zo graag op de Europese kaart willen laten staan.
Dus Amsterdam moet worden gezien !

Daar zit volgens mij juist het venijn. Want dat gebeurd dus bijna niet over Amsterdam zelf, maar over deze regio ! En, als er uberhaupt wel (veel) over de hoofdstad wordt gevlogen, klaagt de voltallige gemeente dat ze last hebben van het vliegverkeer !

Hoofdstedelijk Nimby-gedrag ! Wel de lusten, maar niet de lasten ! Daar kunnen wij in deze regio (ten noorden van het Noordzee-kanaal) voor opdraaien. Trouwens, zou Cherfontaine na 1 januari ook gaan klagen over de Awacs die daar over zijn woning gaan vliegen..........?

Geplaatst door Els uit Castricum

Wat een heerlijk bericht, mijnheer Cerfontaine, dat Schiphol in zwaar weer komt. Het kan me niet zwaar genoeg zijn. En ja, de vliegtax is dus weer de boosdoener, voor de rest is alles prima gegaan, toch?
Maar troost u, na de vliegtax, komt het volgende:
geluidtax. Dit voor de omwonenden, die dag en nacht in hun normale leven ellendig worden gestoord.
De hoge bloeddruk-tax. Voor al diegenen, die zich ieder keer te pletter schrikken, zoals op dit moment gebeurt boven 6 scholen. Het lijkt wel oorlog. Om van de nacht maar niet te spreken.
De moedeloosheid-tax. Voor al diegenen, die netjes klachten indienen en dat tot nu toe voor niets doen.
De vervuiling-tax. Voor al het leven, dat noodgedwongen het fijstof moeten inademen en klachten krijgen uit het niets.
De leerachterstand-tax. Voor al die kinderen, die zich maar niet kunnen concentreren, vooral de zeer gevoeligen daaronder, die so- wie- so last van lawaai hebben en deze hoeveelhied decibellen er nog eens boven op krijgen.
De ontwaarding-tax. Voor al die huizen, die steeds moeilijker verkoopbaar worden en in waarden dalen.
Ach, het zou me te ver voeren om u alles te vertellen.
Maar dat het hele Schiphol een schending van mensenrechten is geworden, wil ik u nog wel even meegeven. Bent u daar nou echt zo trots op??

Geplaatst door Sour uit NULL

Niet alleen Cerfontaine zit in zwaar weer. Ook het ministerie van Verkeer & Waterstaat met haar vrindjes zit in zwaar weer. Het is nog een mooiere affaire dan met die van de respectabele familie Poot. Het is eeder een affaire ministerie van Verkeer en Waterstaat. Al die satellietbesrijfjes, conferenties, commissies. Voor journalisten een Mekka.

Geplaatst door Maaike uit Leiden

De boodschap heeft men nog wat aangescherpt:

Schiphol-topman roept hulp in van Balkenende

SCHIPHOL - Schiphol verkeert in zwaar weer door hoge kerosineprijzen, een slecht economisch klimaat en bovenal de omstreden vliegtaks.

Vertrekkend topman Gerlach Cerfontaine zei donderdag dat hij premier Jan Peter Balkenende vorige week een brandbrief heeft geschreven om de ernst van de situatie te benadrukken. "Het kabinet moet perspectief geven voor de toekomst, anders wordt iets moois stukgemaakt."

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Wow:

"Het kabinet moet perspectief geven voor de toekomst, anders wordt iets moois stukgemaakt."

Hoe ontzettend waar. Aan de bewoners, dat dan weer wel.

Geplaatst door Gerard uit NULL

L.R. Aalegeiz, het 'mooie' wérd toch al stukgemaakt voor de bewoners? Ik vind dat het nu eindelijk tijd wordt dat er gerepareerd gaat worden.

Geplaatst door Els uit Castricum

Maaike,
De heer Cerfontaine heeft een brandbrief aan de heer Balkenende gestuurd.
Wellicht denkt de heer Balkenende misschien aan mijn brandbrief van enige tijd geleden waarin ik hem wees op het feuilleton:
"Schiphol en de misleiding" van Burger.
Hij schreef mij terug, dat hij met aandacht daar notitie van had genomen.
Het moois waar de heer Cerfontaine het over heeft en stuk gemaakt wordt, slaat zeker op ons, de omwonenden. Ons moois wordt door Schiphol stuk gemaakt.