Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Schiphol het minst veilig’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 889 
|
 Parool 
‘Schiphol het minst veilig’

SCHIPHOL - Schiphol is volgens reizigers de minst veilige grote luchthaven ter wereld. Gebruikers van reissite wayn.com noemen de veiligheidscontroles op het vliegveld het minst grondig van allemaal.

Op Wayn (‘where are you now; waar ben je nu’) kunnen deelnemers hun reiservaringen achterlaten. Daaronder hun oordeel over vliegvelden.

Het Londense Heathrow wordt door de gebruikers de slechtste luchthaven ter wereld genoemd. De rijen zijn er het langst, evenals de wachttijden voor de bagageband.

Bovendien is de kans op beschadiging van koffers er het grootst.

Schiphol scoort het best vanwege zijn korte rijen. Maar de veiligheidscontroles op de luchthaven stellen weinig voor en staan op hetzelfde - lage - niveau als in Rome en Bangkok.

JFK (New York), Heathrow en Frankfurt hebben hun veiligheid het best op orde.

Het lompste luchthavenpersoneel - vooral immigratieagenten - is volgens het onderzoek te vinden in de VS. Daar is ook de kans groot dat de douane de koffers opent. (HET PAROOL)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Toen enige weken terug de heer Cerfontaine beweerde dat Schiphol in de prijzen viel vanwege zijn veiligheid en dat toen nèt op dat moment Alberto Stegeman een reportage maakte over de grote onveiligheid van Schiphol, bedacht ik hetzelfde als wat nu in dit artikel bewaarheid wordt. Namelijk die mensen, die komen kijken naar die zogenaamde veiligheid, worden naar de paradepaardjes geleid zoals onze parlementariërs in Zweden voor het Saab-gevechtstoestel. Net als kinderen op een kinderfeestje, die ook niet weten wat ze moeten doen en wat er van hen verwacht wordt, liepen de parlementariërs wat verdwaasd rond. Zo stel ik me dat met zo'n beoordelingsgroep voor de veligheid van de luchthavens, ook voor. Geïmponeerd door gladde praatjes en bivakkerend in een onbekende omgeving en de lekkere lunch (en wellicht nog wat lekkers) in het vooruitzicht zullen ze niet de echte feiten hebben kunnen waarnemen. Goed, dat men het aan de ervaringsdeskundigen vraagt, nl de reizigers. Het is niet veilig op de grond en zeker niet in de lucht, getuige de vele vliegtuigongelukken van de laatste tijd.