Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol geteisterd door muizenplaag

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1395 
|
 Telegraaf 
Schiphol geteisterd door muizenplaag

SCHIPHOL, zondag
    Onze nationale luchthaven Schiphol heeft te maken met een muizen- en rattenplaag. Op dit moment wordt het vliegveld overspoeld met de knaagdiertjes, die zelfs in de lounges van de first class en in de douche- en kleedruimtes zijn gesignaleerd.

      De situatie is zo ernstig dat hele afdelingen van de KLM al hebben gedreigd het werk neer te leggen als er niet snel iets wordt gedaan. Schiphol woordvoerster Kathelijne Vermeulen bevestigt de overlast en zegt dat er een verdelgingsbedrijf is ingeschakeld.
    Volgens een KLM-medewerker is er gewoon te laat actie ondernomen. „Een paar weken geleden zag je de eerste muizen al lopen en hebben we aan de bel getrokken. Als er op dat moment was gereageerd, hadden een paar lokdozen volstaan.”

Alle zes pieren van de luchthaven hebben inmiddels te maken met de muizen en ratten. „Als je een kast wegtrekt, komen er zo acht tot tien beestjes achter vandaan. Met name als we eten, is het rampzalig en vies, want ze lopen zo over de tafel heen”, aldus een KLM’er.

    De overlast wordt mogelijk veroorzaakt door de nieuwbouw die op dit moment plaatsvindt. Door het trillen worden de dieren voortdurend opgejaagd. Eerder werd het Amsterdamse stadhuis met hetzelfde probleem geconfronteerd. Daar werd gewerkt in de parkeergarage.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Ik hoop dat het vliegende ratten zijn. Krijgen ze een koekkie van eigen deeg.