Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol gaat gefaseerd uitbreiden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1126 
|
 ijmuider courant.nl 
Schiphol gaat gefaseerd uitbreiden

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol wordt de komende jaren gefaseerd uitgebreid in plaats van in een keer een nieuwe terminal en pieren te bouwen.

,,Het Masterplan van Schiphol wordt aangepast. Het voorstel van KLM is om modulair te bouwen en de tarieven die de maatschappijen moeten betalen te temperen’’, licht KLM-topman Peter Hartman een tip van de sluier op over de gesprekken die onder leiding van Hans Alders worden gevoerd tussen KLM en Schiphol.

,, We moeten weg uit het conflict, een oplossing zoeken’’, geeft Hartman toe. De KLM is boos over het gevoerde luchtvaartbeleid en met name over de komst van nieuwe maatschappijen zoals Easyjet en Emirates. ,,Natuurlijk mogen die op Schiphol vliegen. We zijn niet tegen concurrentie, maar dan moeten wij op die buitenlandse luchthavens dezelfde rechten krijgen. Bovendien heeft Schiphol ze actief en met bonussen binnengehaald. Maar goed, Emirates zit er nu en zuigt dagelijks veel klanten weg. Dat is niet meer terug te draaien.’’

Verder heeft de KLM kritiek op de hoge tarieven, die alleen maar hoger worden wanneer de luchthaven fors gaat uitbreiden. ,,De luchtvaart gaat wereldwijd verdrievoudigen in de komende twintig jaar. Maar dat is vooral in Azië en andere groeimarkten. In Europa is de groei aanzienlijk minder. Ook Schiphol zal minder snel groeien dan steeds is gedacht. In 2020 komen we misschien niet eens aan de grens van 510.000 vliegbewegingen. Dat zie je de laatste jaren al. Wij groeien als KLM nog een beetje, maar andere maatschappijen komen minder. Ook dit jaar komt Schiphol nog niet boven het aantal starts en landingen van het topjaar 2007 uit, wel wat betreft passagiers’’, rekent Hartman voor. ,,Dan is het ook niet nodig om de luchthaven nu al zo fors uit te breiden.’’

Schiphol kon nog niet ingaan op het Masterplan 2025 dat nu in de maak is. ,,We bespreken die plannen nu juist in relatie tot de investeringen. Als we bouwen, dan wordt dat sowieso gefaseerd. Dit jaar beginnen we al met de verbouwing van de pieren en terminal voor de centrale passagierscontrole’’, benadrukt een woordvoerster.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Knettergek zijn ze bij de luchthaven Schiphol. In plaats van kwaliteit (ze willen toch zo graag als een duurzame sector worden gezien?) gaan ze enkel en alleen voor kwantiteit. Nu al worden we boven Uitgeest / Heiloo en omstreken geconfronteerd met twee toestellen die uit de noordelijke richtingen (west en oost) komen aanvliegen op gelijk tijdstip, onderling moeten uitwijken om geen ''conflict'' met elkaar te krijgen.
Het gebeurd ook dat het toestel dat de Polderbaan als landingsbaan aangewezen heeft gekregen, bewust extreem laag vliegt over de woonkern en het toestel dat de Aalsmeerbaan toegewezen heeft, hoger aanvliegt.
Dat het extra herrie genereerd is wel duidelijk. En dan wil de luchthaven nog meer uitbreiden? De aanvliegrouten deugen nu al niet. Schiphol: verdwijn in zee en neem je herrie en onveiligheden mee. Want met nog meer vliegbewegingen boven een dichtbevolkt gebied zoals de Randstad, is wachten op een heleboel slachtoffers geen ondenkbaarheid....

Geplaatst door marianne uit castricum

Een HOL-SCHIP, "lege" hersens,een hoofd- leeg heeft in Nederland al eeuwenlang, altijd heel veel gedaan gekregen, als de bestuurders en de Ceo's maar hun lege, woordeloze reclame- achtige woorden de media in konden slingeren en nog steeds is er geen krachtig tegengeluid van de middenstanders en de " gewone" mensen.
Nog steeds niet, nog steeds niet!!!!.Het is een "gotspe" dat dit " nare" beleid doorgang krijgt.Vooral vanwege "het vol angst knijpen- de" lichaam van het Politiek Domein, dat knielt en nederig is.Uitbreiden!!! en weekend en dag na dag van miljoenen mensen in de Randstad, het leven degraderen tot winst. Foei! Foei! Foei! Wat een kwaadaardigheid van Schiphol/KLM en het Ministerie van de Vlieg-kunsten of " hoe heet het nu ook weer" en rondom dit bedrijf.