Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol en andere luchthavens in Nederland 90% stiller dan normaal

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1039 
|
 www.geluidsnet.nl 
Schiphol en andere luchthavens in Nederland 90% stiller dan normaal

Tijdens het vliegverbod is het rond Schiphol en andere luchthavens in Nederland 90% stiller dan normaal.

Het gemiddelde geluidsniveau (LAeq) in Lijnden, vlak boven Schiphol was vrijdag 16 april 49,2 dB(A). Het normale niveau is circa 60 dB(A).

Bij de AWACS basis Geilenkrichen in Onderbanken (Limburg) is 51,4 dB(A) gemeten. Ook hier is 60 dB(A) het normale gemiddelde.

Het verschil van -10 dB(A) komt door de logaritmische decibel schaal overeen met 90% minder geluid. Een stofzuiger in de huiskamer geeft bijvoorbeeld een niveau van 60 dB(A), de koelkast 50 dB(A).

Bekijk bericht op "www.geluidsnet.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door maaike uit leiden

Het is als een geschenk uit de Hemel! Letterlijk en figuurlijk, haha. Leve de vulkaan op IJsland, dit is voor herhaling vatbaar.

Geplaatst door Henk uit Voorschoten

Heerlijke rust inderdaad!

Geplaatst door Terry Jansen uit Houten

Vraag me toch af, hebben jullie gekozen om in de buurt van schiphol te gaan wonen? neem aan van wel. dus waarom zeurt iedereen over geluids overlast, als je zelf voor die plek hebt gekozen?

gr, Terry

Geplaatst door Gerard uit NULL

Dag Terry, heb je al eens gekeken op de kaart waar Castricum precies ligt?
Ik koos destijds voor Castricum omdat het ver van Schiphol lag en lekker dicht bij duin en strand.
Totdat Schiphol de Polderbaan opende lag Schiphol echt vér weg van hier.
Het was juist Schiphol dat er voor koos om ongevraagd onze buurman te worden. Niemand in onze woonplaats koos er voor om 'bij Schiphol' te wonen.
Snap je?

Geplaatst door Terry uit NULL

Nee, dat heb ik niet gedaan omdat ik hier geen reden toe had.
Ik bedoel ook meer de mensen die ergens gaan wonen terwijl daar al vliegtuigen over vliegen, ik kan er niet tegen dat mensen dan gaan zeuren dat er geluidsoverlast is.
Ik ga er dan maar bij deze van uit dat jij voor 1995 in castricum bent gaan wonen, aangezien toen de bouw van de polderbaan is begonnen. anders had je toch wat meer onderzoek moeten doen naar de omgeving

by the way, de spoorwegen veroorzaken vaak nog meer overlast en door het hele land, maar daar horen we niks over. en waarom niet? omdat iedereen er gebruik van maakt.

Geplaatst door leo uit de kwakel

* Ik ken geen enkele spoorweg waar elke anderhalve minuut een trein langs komt.
En dat 8 uur per dag.

Geplaatst door Terry Jansen uit NULL

Rotterdam/Denhaag - Gouda Utrecht.
en Amsterdam-Schiphol Utrecht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Terry, weer iemand die de klok heeft horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt, of niet gehinderd door kennis van zaken !
Ik werd in 1940 geboren te Amstelveen. Schiphol was toen net weer herbouwd tot een locaal vliegveld en werd gebombardeerd , om later weer te herstellen. Kern van de zaak:
Een megavliegveld in deze drukst bewoonde plek ter wereld , daar hoort geen vliegveld bij. In 1995 werd de PKB schiphol aangenomen: Daarin werden KEIHARDE beloften gedaan: Max aantallen passagiers,vracht etc. Deze beloften werden steeds weer geschonden. Burgers weten niet meer waar ze aan toe zijn. Het is een kankergezwel in deze regios . NB een vliegveld met 6 banen en nog wordt nagedacht over een 7e baan.... Gek geworden? Denk eens na hoeveel woningen daar gebouwd zouden kunnen worden. Die grond is goud waard. Als Nederland moet innoveren, dan als de bliksem andere plannen voor dit gezwel ! Nee, maar blijven bezweren door groot aantal van onze politici, groeien mag , maar binnen de mileuvoorwaarden,die steeds weer worden aangepast ..! Kloof politiek/burger , hoorden ze daar nooit van?

Als mensen in NH gaanwonen, moet men er van op aan kunnen: Daar blijft het stil,en daar is herrie.

Geplaatst door Terry Jansen uit NULL

Sorry, over het laatste bericht moest ik even heel hard lachen, en geef er maar geen commentaar op behalve waarom men weer met KANKER? moet schelden. en dat voor iemand die 7 is.

respect voor de oudere? op deze manier niet

Geplaatst door JHGriese uit Nederland

Terry Jansen: Geen commentaar, of geen argumenten? Lacht u maar hoor.U bedoelt 70 jaar. 20 jaar geleden braken er boven Amstelveen/Buitenveldert apocalyptisch tijden aan. 2x zat het Christelijk Lyceum Buitenveldert met 400 tot 500 erg boze burgers nokvol...... !
Leeftijd speelt hier geen rol. Overal ter wereld heeft een groot aantal mensen last vanvliegtuigherrie. Zie London-Heathrow, zie Frankfurt, Munchen,Brussel Zaventem. etc. In Zwiteland gaat de luchthaven Zurich snachts dicht ! Sluiten van luchthavens snachts is nu de hoogste prioriteit (wel europees aanpakken en de HSL lijnen inzetten voor de europese vluchten)
Zelf in Amstelveen geboren, en nu 10 jaar geleden gedwongen verhuisd. Hele leuke pittoreske dorpen, Spaarndam, Lijnden e.d.worden onleefbaar
Nee Terry Jansen: Klok en klepel- c.q. borrelpraat.