Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol drukste luchthaven

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 589 
|
 AD 
Schiphol drukste luchthaven

LUXEMBURG - Schiphol is het vliegveld met de meeste passagiers die binnen de Europese Unie vliegen. De luchthaven verwerkte vorig jaar 26,5 miljoen passagiers voor vluchten binnen de unie.

Europees statistisch bureau Eurostat meldde dat vrijdag. Andere EU-luchthavens verwerken meer passagiers voor vluchten naar andere continenten. Londen Heathrow was in 2006 opnieuw het drukste vliegveld van Europa: 67,3 miljoen passagiers, een daling van 0,5 procent. Schiphol staat in de totaalranglijst op de vierde plaats.
Het totale aantal luchtvaartpassagiers in de EU groeide vorig jaar met 4,7 procent naar 740 miljoen. Het aantal reizigers nam toe in 25 EU-landen. Malta en Cyprus kenden geen groei. De groei was het sterkst in Roemenië (plus 35 procent). Nederland telde 4,6 procent meer vliegtuigpassagiers.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Hoeveel van die vluchten hadden met treinverkeer afgehandeld kunnen worden?

Geplaatst door J.A. van Dam uit Leiden

Geen wonder, die pestherrie hier in Leiden. Gisteren en vandaag is het echt weer een drama! Permanent gegier en gefluit van straalmotoren. Het ene toestel is nog maar net weg of daar komt het volgende al. Ik haat Schiphol!

Geplaatst door jh Griese uit Amstelveen

Ter zake opmerkingen hierboven. En maar zielig blijven doen. Komend jaar zouden er minder passagiers zijn. De ticketheffing werd aangevochten. De arrogantie zou heel wat minder mogen. Schiphol heeft in vergelijking met de haar omringende luchthavens heel wat minder achterland, zodat er vele transferpassagiers nodig zijn. Ik ben benieuwd wat schiphol aan haar bijdrage aan de CO-2 uitstoot gaat doen.
Wist u dat 1 opstijgend vliegtuig -747-voor op jaarbasis 50 huishoudens uitstoot voor haar rekening neemt?

Geplaatst door Ton uit NULL

Meneer van Dam.
Ik zie, hoor en voel met U mee.
Als je een aantal uren (soms dagen) die rotherrie over je heen hebt gehad word je soms agressief.
Dat zeggen sommige psychologen. Dat hebben ze onderzocht.
De psychologen van Schiphol zeggen dat het allemaal tussen de oren zit.
De lawaaibeleving is bij ons een beetje veel emotioneel gekleurd. Dat hebben ze ook al onderzocht.
En hun bazen zeggen dat we niet zo moeten klagen en zeuren, want ze doen het toch voor ons bestwil en geluk en op jaarbasis valt die rotherrie wel mee. Dat zeggen ze tegen de Haagse Poltici. En die willen dat wat graag horen.
Dan toch maar wethouder Fransen van Aalsmeer die aan dat "op jaarbasis valt het wel mee" geen boodschap heeft.
Hij zegt: "Als je geluidsoverlast hebt van je buren en je belt de politie, dan gaan ze toch ook niet zeggen dat 't op jaarbasis wel meevalt, omdat ze ook wel eens stil zijn".
Vind ik wel sterk hoor. Ik ga daar eens aan denken als ze weer een hele dag over m'n hoofd denderen.
Misschien bel ik dan de politie wel.