Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol definitief niet naar de beurs

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 556 
|
 emissies.com 
Schiphol definitief niet naar de beurs

Het Kabinet heeft, overeenkomstig met het regeerakkoord, het vernietigingsbesluit over Schiphol ingetrokken. Dat meldt de gemeente Amsterdam in een persbericht.

Amsterdam heeft vorig jaar als aandeelhouder van Schiphol tegen een statutenwijziging gestemd, teneinde de luchthaven in publieke handen te houden. Het toenmalige kabinet wilde een statutenwijzing om een beursgang van Schiphol mogelijk te maken. Vervolgens is deze tegenstem door het vorige kabinet middels een Koninklijk Besluit vernietigd. Het nieuwe kabinet heeft dit vernietigingsbesluit nu ingetrokken.

De gemeente Amsterdam heeft 22% van de aandelen van Schiphol in handen. B & W van Amsterdam heeft verheugd gereageerd bij monde van wethouder Financiën, Economische Zaken en (Lucht)haven, Lodewijk Asscher: “Hiermee blijft Schiphol in publieke handen en is er weer een goede basis om als aandeelhouders verder te praten over de toekomst van de luchthaven waar alle belangen zorgvuldig gewogen moeten worden. Alle gerechtelijke procedures over deze zaak die nu lopen, worden stopgezet. In het nieuwe coalitieakkoord was al opgenomen dat de aandelen van Schiphol niet meer naar de beurs worden gebracht. Met dit besluit komt de minister van Financiën, Wouter Bos, deze afspraak volledig na.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Uitstekend !

Eerst een degelijk normenstelsel