Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol blijft binnen de geluidsnorm

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 954 
|
 NHD 
Schiphol blijft binnen de geluidsnorm Download het gehele artikel 'Schiphol blijft binnen de geluidsnorm'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

We worden wederom besodemietert!!!!!!

Geplaatst door Karin uit Assendelft

Het handhavingspunt hier in Assendelft ligt buiten het gebied waar de meeste vliegtuigen over komen, knap van Schiphol om binnen de grenzen te blijven!!!!!
Als ze zouden meten in het gebied waar tegelijkertijd twee landingsbanen over komen, zijn ze volgens mij snel door de grenzen heen. Want 65 vliegtuigen per uur een groot deel van de dag en 24 uur per dag al het landingsverkeer is echt veel te veel.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

De hoeveelheid variabelen in bovenstaand stuk is weer enorm.

Een woordvoerder gaat echt niet vertellen dat er grenzen zijn overschreden, dat is zijn fucntie niet.

“LVNL heeft ‘waarschijnlijk’ niet aan de eisen voldaan.”
Hallo? Wellicht handig om eens een computer aan te schaffen? Wat nou ‘waarschijnlijk’? Het gaat hier om ‘gemeten geluid’, met een meetsysteem waarvan er weinigen zijn die geloven dat de meetgegevens ten nadele zijn van Schiphol. Zijn die gegevens zelfs niet absoluut dan?

De verkeersinspectie (ministerie van V&W) kan (sic!) boetes opleggen voor de overschrijding van geluidsgrenzen gedurende de nacht. Maar pas als preciezere gegevens bekend zijn? Het ging toch over meten? Ten tijde van het artikel was het 30 oktober. De overschrijdingen vonden reeds plaats in augustus. Hoe precies moeten die gegevens ‘gemanipuleerd’ worden dan?

Opvallend ook dat Spaarndam 1 en 2 november weer werd geteisterd door vliegtuigen die recht over het dorp vlogen. Met eigen ogen heb ik zelfs vliegtuigen bezuiden Spaarndam uit zien vliegen. Dat betekent dat deze startende vliegtuigen zowat een U-bocht moeten maken.

Bij mij is de indruk steeds sterker aan het worden dat dit geen toeval meer is: we vliegen vandaag even extra over de klagers heen zodat ze het als minder storend ervaren als we de normale routes aanhouden.
Heeft iemand inzicht of dat inderdaad gebeurt of niet of ben ik nu te achterdochtig aan het worden?

Geplaatst door J. Commandeur uit Beverwijk

Wat nu geluidsnorm, dit heeft blijkbaar geen samenhang met de ondervonden hinder. Ga deze hinder (is wat anders dan klachten aldus VROM) AUB nu eens in kaart brengen en spreidt het vliegverkeer zodanig dat het voor eenieder die soms of regelmatig vliegt draaglijk wordt....