Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol bevriest komende jaren de luchthaventarieven

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 783 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Schiphol bevriest komende jaren de luchthaventarieven

SCHIPHOL - Schiphol heeft besloten de luchthaventarieven de komende drie tot vijf jaar te willen bevriezen in plaats van te verhogen. Dat deelde de voorzitter van de Board of Airline Representatives In the Netherlands (BARIN) Coen Waasdorp mee tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in Hilton Schiphol. BARIN voert al jaren strijd om de stijgende luchthaventarieven een halt toe te roepen.

De EU heeft deze week haar plan van aanpak gepresenteerd waarmee zij de (monopolistische) luchthavens wil aanzetten tot efficiënter opereren en het nemen van kostenbesparende maatregelen. De EU wil hiertoe in alle lidstaten onafhankelijke nationale toezichthouders aanstellen.

Vijftien van de vijfentwintig duurste luchthavens ter wereld, waaronder Schiphol, liggen in Europa. De luchthavens in Europa konden zo duur worden doordat zij jarenlang zelf hun tarieven hebben kunnen vaststellen. Volgens Waasdorp ontbreekt het de luchthavens aan efficiencyprikkels omdat zij, vaak vanuit een monopolistische positie, de kosten direct doorberekenen aan hun gebruikers.


Reacties op dit bericht