Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol beste luchthaven van Europa

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 1165 
|
 NHD 
Schiphol beste luchthaven van Europa Download het gehele artikel 'Schiphol beste luchthaven van Europa '

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit castricum

Wat zou Schiphol trots kunnen zijn, als de Nederlanders en dan met name in een groooote straal rondom Schipholook ook zo tevreden over deze luchthaven konden zijn. Ik ben echt woedend op Schiphol en ken geen moment van rust meer, dag en nacht. Ze schenden mijn mensenrechten en van vele anderen!

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Els, 55 % van de nederlanders steunt nu Amsterdam, dat i.t.t Zalm schiphol niet wil privatisen. (Enquete Maurice de Hond)Dit per
centage is extreem hoog voor heel nederland!

Vroeger zou dat getal op ca 20 % hebben gelegen.
Schiphol de beste Luchthaven......Kom laat me niet lachen.

Ook het percentage dat schiphol niet meer wil laten groeien ligt tegenwoordig op ca 50 % (NCRV en NOS enquetes)

Geplaatst door Johan Kracht uit Uithoorn

Oorverdovende stilte heerst!!
En we hebben altijd de mond vol over anderen waar het op mensenrechten neerkomt. Ik was gisteren even in Buitenveldert op bezoek en daar kon je niet in de tuin zitten zonder het gesprek om de twee minuten te moeten onderbreken. Propaganda als deze "onderscheiding" , walgelijk!

Geplaatst door Els uit castricum

Jan ( Griese) bedankt voor je bemoedigende reactie. Daar kan ik weer even mee verder.
Even iets heel anders, (en jij bent zo op de hoogte van vele vele zaken.....) weet jij iets van het artikel uit de NRC, van vermoedelijk vorige week, over de condens- vorming van vliegtuigen en met name in de nacht. Er schijnt een Engels onderzoek geweest te zijn ( en over algemeen moet ik lachen om onderzoeken, want die krijgen precies de uitslag die de opdrachtgever wil maar dit leek dan neutraal).Die condensvorming blijkt reuze mee te werken aan de klimaatverandering. Ik hoopte dat het op de website van Vlieghinder zou komen te staan maar ik begrijp dat ze ook niet alles te pakken krijgen. Ik werd er over opgebeld omdat het op den duur wellicht in ons voordeel zou kunnen werken en uiteindelijk de nachtvluchten verboden zullen moeten worden. Dat zou al wat zijn al blijft de rest droevig. Per dag vliegen er honderden vliegtuigen over een aantal scholen hier heen en dat zijn ongeveer 2000 kinderen, die er zeker veel last van zullen hebben. Dat bedacht ik me de afgelopen tijd. wat een onrust bij het leren. Schande!

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Dagvluchten beter voor klimaat dan nachtvluchten


Een opvallend weetje uit de New Scientist. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vliegen ’s nachts een grotere bijdrage levert aan de opwarming van de aarde, dan dagvluchten. Dat komt omdat de condensstrepen ’s nachts minder snel oplossen. De soms twee kilometer uitwaaierende strepen houden de infrarode straling die van het aardoppervlakte komt langer tegen. Het laconieke commentaar van milieuconsultant Paul Metz: “Voor nachtvluchten moeten en kunnen dus extra CO2-compensaties worden verkocht.”

LINK:
http://www.peopleplanetprofit.be/artikel.php?IK=794

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

beste Els,
Zoals je las gaf Aalegeiz hierboven al een bevestiging. Ik hoorde het op de radio.
Wat ik ook hoorde van een KNMI onderzoekster via de radio was: Dit jaar mogelijk ca 15 % van de Poolkappen gesmolten
Ook dat komt door de Klimaatveranderingen. Evenzo smelten de gletchers in midden europa.
Er zal dus keihard gewerkt moeten worden, om dit proces nog op tijd terug te draaien.
NRC las ik niet, maar het fenomeen klopt dus.
Een vriend van mij zei me laatstcynisch: Ach Jan ,wat maak je je toch druk. Over 30 jaar staat schiphol onder water......

groet