Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol beperkt nachtvluchten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 797 
|
 ijmuider courant.nl 
Schiphol beperkt nachtvluchten

Laatste update 11 december 2012 17:25

SCHIPHOL - Het aantal nachtvluchten op Schiphol wordt binnen drie jaar met tien procent beperkt. Daarnaast worden op proef meer stillere landingen in glijvlucht uitgevoerd.

Dat nieuwe akkoord is gesloten aan de Alderstafel door bewonersgroepen, overheid en luchtvaartsector. Hiermee moet de overlast voor bewoners in het zogeheten buitengebied verminderen. Concreet gaat het dan om woongebieden die wat verder van de luchthaven liggen. Omdat in de nacht alleen de Kaagbaan en Polderbaan mogen worden gebruikt (tenzij het weer een ander baangebruik noodzakelijk maakt), gaat het om de overlast in de IJmond en Leidse regio.

Na maanden onderhandelen is nu toch een akkoord gesloten. Het alternatieve pakket bestaat uit tien procent minder nachtvluchten (van 32.000 naar 29.000 vliegbewegingen per jaar). Verder wordt geprobeerd toch al tussen 22.30 en 23 uur glijvluchten door te voeren en overdag in de stille uren. Ook hebben de partijen opnieuw bevestigd dat zo snel mogelijk vakantiecharters wordt uitgeplaatst naar Lelystad en Eindhoven, dat er een vervolg komt op het leefbaarheidsfonds voor kleine kernen en dat wordt onderzocht of toestellen al op een grotere afstand van de landingsbaan een vaste route volgen in plaats van uit te waaieren over de hele Randstad.


Reacties op dit bericht