Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol beperkt bouw teveel

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1004 
|
 haarlems dagblad.nl 
Schiphol beperkt bouw teveel

SCHIPHOL - Veiligheid van het vliegverkeer is belangrijk, maar de PvdA in Noord-Holland heeft de indruk dat de bouwbeperkingen voor de regio te ver doorschieten.

,,We willen een heldere afweging zien met andere belangen zoals werkgelegenheid, woningbouw en duurzame energie. Als de nieuwe regels betekenen dat er geen woningen, kantoren en windmolens meer neergezet mogen worden in de wijde omgeving van Schiphol, dan lijkt ons dit een brug te ver’‘, meent Xander den Uyl.

De PvdA-fractievoorzitter doelt op de nieuwe richtlijnen van het ministerie. Daarin zijn binnen een straal van 18 kilometer rond Schiphol strengere hoogtebeperkingen opgenomen. Dit omdat toestellen ook bij calamiteiten op één motor veilig moeten kunnen terugkeren. Op de Zuidas mogen kantoren en woontorens maar 60 meter worden en zijn windmolens tot slechts 35 meter toegestaan. In schriftelijke vragen aan gedeputeerde staten dringt de PvdA aan op het indienen van een bezwaarschrift bij het ministerie.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Eigenlijk weten we het wel: Schiphol drukt met haar aanwezigheid, niet alleen een positieve stempel (volgens de sector en het ministerie) ook een negatieve stempel op de omgeving (wordt ontkent door de sector en het ministerie). De negatieve kant is, behalve de herrie / vervuiling, natuurlijk ook de veiligheidsfactor! In het laatste past de beperking tot hoogbouw helemaal.
Mijn in ziens heeft de politiek boter op haar hoofd. Die zelfde politiek heeft ingestemd om Schiphol exorbinant te laten groeien! Politiek: wordt wakker! Schiphol past al lang niet meer in de Randstad! Veel te groot risico dat er een neerstort in een dichtbevolkt gebied! Als dat weer(!) gebeurt, wordt er weer(!) gezegd: dat hebben we niet zien aankomen? Politiek: schaam je!

Geplaatst door Rob uit Amsterdam

Dit doet mij denken aan het uitbreiden van een chemische fabriek in de stad omdat dit zo goed is voor de werkgelegenheid. En vervolgens worden er bouwbeperkingen opgelegd voor de huizen en de overige bedrijvigheid. De fabriek was allang verplaatst, voor Schiphol gelden de normale economische wetten blijkbaar niet.