Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol beleeft zijn drukste zomer ooit

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 743 
|
 NHD 
Schiphol beleeft zijn drukste zomer ooit Download het gehele artikel 'Schiphol beleeft zijn drukste zomer ooit'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Goedemorgen Nederland,

Vannacht had ik een waanzinnige droom, die ik u graag vertel.
Ik droomde, dat de heer Cerfontaine een vrije dag had en in zijn tuin, in zijn luie stoel, de vliegtuigen telde, die op een paar honderd meter over zijn huis scheurden.
Hij telde, " driehonderd, driehondertwintig...want het gaat snel, als er elke minuut een over komt! En bovendien is het nu de drukste zomer ooit voor Schiphol!Dus dan wil het wel lukken!
En 'savonds in bed telde hij door, het leek wel op schaapjes tellen. Hij wilde ze echt op het droge krijgen, leek het wel
Hij stootte zijn vrouw aan en zei, "ik heb een reuze dag, het gaat zo goed met mijn levenswerk. Zouden de vliegtuigen nu niet in de toekomst in colonnes van drie kunnen aanvliegen en opstijgen? Dan krijg ik er nog meer de lucht in en uit".
Zijn vrouw mompelde " ik moet steeds mijn oordoppen uit mijn oren halen om naar je te luisteren en ik heb morgen een uitzending over slapeloosheid, dus houd je mond"
Maar hij stootte haar weer aan en zei 'Vind jij het nou erg, dat onze kinderen een leerachterstand van een half jaar hebben door het vliegtuiglawaai? Al dat haastige gedoe op de grond, daar word je maar gestresst van, vind je niet?"
Zijn vrouw schudde maar wat haar hoofd , want ze verstond het nauwelijks.
Maar opeens schoot ze overeind en keek met stomme verbazing naar haar man. " Wat doe je nu? " vroeg ze, klaar wakker.
Hij had opeens een kroon op zijn hoofd met de tekst " ik ben de koning van het luchtruim"
"Ja " lachte hij " de koningin is de koningin van de begane grond en ik ben de koning van het luchtruim, had je niet gedacht, hè? En mijnheer Zalm wordt mijn lakei, die gaat voor me buigen en knikken".
En toen werd ik wakker met bonzend hart.
Ik ging maar gauw een kopje thee drinken om op adem te komen en ik verbaasde me er over dat een mens zo krankzinnig kan dromen.

Geplaatst door OB uit Castricum

Els

Prachtig verhaal! Ik geniet ervan Het zou een goede bijlage vormen bij een verbetervoorstel! Het leuke is dat je er terecht op wijst dat de beschikbare tijd niet eens voldoende ruimte biedt voor wat de Luchtvaart wil. Inderdaad, "in rotten van drie". Er moeten banen bij.

Zie:
http://www.evaluatieschiphol.nl/html/verbetervoorstel_2.html?sorttype=a&sort=Dossier.NUMMER

Wanneer je bij nummer V00001A.1 kiest de Bijlage_2 dan krijg je een commentaar op het vierde rapport van de CDV
genaamd "Met het Oog op de Toekomst". Daar lees je hoe belangrijk dit punt misschien nog zou kunnen worden in de komende discussies over Schiphol.

Olav

Geplaatst door Els uit Castricum

Beste Olav,

Bedankt voor je compliment. Leuk! Mocht je mijn droom kunnen gebruiken voor wat dan ook, dan verleen ik hierbij mijn toestemming. Op dit moment droom ik niet, want het leven is even normaal op dit moment, n.l geen lawaai van vliegtuigen!!Een mens veert helemaal op en met mij vele tienduizenden! Heerlijk!!groeten, Els.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

En het is je gegund Els.
Het geeft direct de achterlijkheid aan van een luchthaven midden in de Randstad want wij doen al dagen alleen maar tukkies van maximaal een half uur vanwege de overkomende bulderbakken in onze regio.
Als er niet geland wordt op de Polderbaan wordt er op gestart. Als er gestart wordt hebben we geen leven, ik ben doodop en bloedsjacherijnig.
Die hele P-baan moet worden afgeschaft eigenlijk.


Geplaatst door Els uit Castricum

Beste mijnheer/ mevrouw Aalegeiz,

Ik kan helemaal bedroefd worden als ik lees, wat u overkomt. Het is werkelijk een schande.
De Polderbaan ( de naam alleen al, met al die prachtige landerijen, die verloren zijn gegaan in de omgeving van Schiphol)noem ik in gedachten de " ge-DONDERBAAN" en als ik dat bericht van u lees, dan is dat de juiste benaming. Heel veel sterkte enne...kunt u de heer Cerfontaine niet eens een dagje uitnodigen??? Groeten, Els