Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol aan vooravond van drukste zomer ooit

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 387 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Schiphol aan vooravond van drukste zomer ooit

SCHIPHOL - Schiphol staat aan de vooravond van de drukste zomer in de negentigjarige geschiedenis van de luchthaven. In totaal reizen in de vakantiemaanden juni, juli en augustus ruim dertien miljoen passagiers van, naar en via Schiphol. In de maanden juli en augustus verwacht de luchthaven dagelijks zo’n 145.000 passagiers te verwerken.

De drukste dagen worden verwacht in het laatste weekend van juli, met ongeveer 160.000 passagiers op vrijdag 29 juli, zaterdag 30 juli en zondag 31 juli. Volgens Schiphol komen op deze dagen en de week ervoor en erna veel passagiers weer terug van vakantie, terwijl anderen nog naar hun vakantiebestemming vertrekken. Vorig jaar viel de drukste dag op zaterdag 31 juli met 153.500 passagiers.

Passagiers wordt vanwege de drukte geadviseerd om op tijd te komen en rekening te houden met langere wachttijden bij het inchecken en de paspoort- en securitycontroles, onder meer door verscherpte veiligheidsmaatregelen. Zo is sinds kort is het gebruik van een handscan niet meer toegestaan, wat betekent dat passagiers vaker handmatig gefouilleerd worden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

De omwonenden dienen rekening te houden met
herrie en nog eens herrie!
Kun je daar wel rekening mee houden?
Ja, door op vakantie te gaan!
Waarmee? Met het vlieg-tuig op vakantie.....
Of thuis blijven, maar dan wel een doos oor-
-dopjes claimen!