Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol-Oost krijgt metamorfose

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 602 
|
 Blikopnieuws.nl 
Schiphol-Oost krijgt metamorfose

Schiphol - Schiphol Group gaat de bedrijvigheid in de luchtvaartsector op het businesspark Schiphol-Oost verder versterken. Schiphol werkt daartoe aan een masterplan voor de ontwikkeling van het gebied tot ‘Schiphol Aerospace Exchange’.

Het plan, dat een periode van 15-20 jaar bestrijkt, voorziet in de bouw van kantoorruimte, bedrijfsruimte, een nieuwe terminal voor general aviation (kleine luchtvaart) en een parkeergarage.

Het concept van Schiphol Aerospace Exchange bestaat uit het creëren van een ‘community’ waar vrijwel alle bedrijvigheid in de luchtvaartketen wordt gevestigd: van onderwijs en opleidingen, gespecialiseerde arbeidsbureau’s, assemblage en distributie, onderhoud, reparatie en revisie, marketing en sales, R&D, consultancy, tot holdingactiviteiten en operatoractiviteiten. De eerste bouwprojecten die worden opgeleverd zijn de nieuwe general aviation terminal en het nieuwe hoofdkantoor van Martinair, beide in 2009.

Schiphol-Oost en aangrenzende gebieden (het voormalige Anthony Fokkerterrein en de Nieuwe Meer) zijn locaties waar van oudsher veel luchtvaartgerelateerde bedrijvigheid plaatsvindt. De ontwikkeling van het masterplan is deze week bekendgemaakt tijdens de Paris Air Show op luchthaven Le Bourget, de belangrijkste internationale beurs voor de lucht- en ruimtevaartsector.

De clustering van luchtvaartgerelateerde bedrijven op Schiphol is volgens Adriaan Mast, algemeen directeur van Schiphol Real Estate, een logische stap. In de regio Schiphol zijn al veel van dergelijke bedrijven gevestigd. Bovendien biedt Schiphol een groot netwerk van verbindingen met 269 bestemmingen over de gehele wereld.


Reacties op dit bericht