Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol Group en ANVR dagen Nederlandse Staat voor de rechter

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 581 
|
 Blikopnieuws 
Schiphol Group en ANVR dagen Nederlandse Staat voor de rechter

Schiphol - Op 5 maart is er een kort geding bij de rechtbank in Den Haag over de invoering van de Vliegtaks. Schiphol Group en de ANVR spannen gezamenlijk het kort geding aan tegen de Staat om invoering van de vliegbelasting te voorkomen. Beide partijen vechten het principe van de heffing aan.

Ook Barin de brancheorganisatie voor luchtvaartmaatschappijen heeft een kort geding aangespannen dat tegelijkertijd dient. Volgens de partijen die het geding aanspannen is de vliegbelasting in strijd met de internationale afspraken en regelgeving.

Verder zou de vliegbelasting nauwelijks tot geen milieuwinst opleveren. Het vermoeden bestaat dat passagiers uitwijken naar andere luchthavens in het buitenland. Dan moet er extra gereden worden. De ANVR liet al eerder weten middels een handtekeningenactie de vliegtaks te zullen bestrijden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Raar eigenlijk: Schiphol is niets anders dan een setje landingsbanen. De ANVR maakt gebruik van luchtvaartmaatschappijen die weer gebruik maken van Schiphol. De enige rechthebbende partij zou dus die luchtvaartmaatschappijen zijn en niet de genoemde ANVR en Schiphol. Gaan deze ook naar de rechter als de filedruk zo hoog wordt dat de passagier minder makkelijk naar SPL kan afreizen? Of als de treinen te vaak falen richting Schiphol? Dacht het niet. En terecht.