Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol Europa’s duurste

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 787 
|
 Telegraaf 
Schiphol Europa’s duurste

door Arnold Burlage

 
  SCHIPHOL, woensdag
    Schiphol is de duurste luchthaven van Europa. Een vliegtuigpassagier betaalt 28 euro om via de grootste Nederlandse luchthaven te reizen, zo heeft het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) na uitvoerige studie vastgesteld.

      Reden is dat Schiphol de veiligheidskosten volledig doorberekent aan de passagier. Ten onrechte, vindt het ANVR. „ Dat gebeurt in de meeste andere landen ook niet. Passagiers van trein en bus hoeven die kosten ook niet te betalen”, aldus de ANVR-directeur drs. Romana Engeman.

Het ANVR hekelt het bestaan van dit soort onduidelijke toeslagen en belastingen en wil dat vliegprijzen voortaan inclusief de toeslagen worden aangegeven. Passagiers worden nu om de tuin geleid met de kale vliegprijzen.

    Uit de ANVR-studie blijkt bijvoorbeeld dat er op de ’kale’ ticketprijs voor een retourtje met één tussenstop 14 toeslagen komen, die door diverse instanties worden geheven. Gemiddeld moet nu al meer dan 70 euro aan belastingen en toeslagen boven op de ticketprijs worden betaald.


Reacties op dit bericht