Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol: Blijvende schade door tickettaks

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 730 
|
 Telegraaf 
Schiphol: Blijvende schade door tickettaks

SCHIPHOL -  De luchthaven Schiphol en ook andere luchthavens in ons land ondervinden blijvende schade van de tickettaks die op 1 juli wordt afgeschaft.

Schiphol-president Jos Nijhuis zei dinsdag op een bijeenkomst van de Dutch Aviation Group, een koepelorganisatie van de luchtvaartsector, dat negen procent van alle passagiers is verloren aan goedkopere luchthavens in onze buurlanden. „Wij verwachten dat we volgend jaar maar een kwart van dat aantal kunnen terugwinnen, de rest blijft structureel georiënteerd op de goedkopere luchthavens in het buitenland”, aldus de topman van onze nationale luchthaven.

De luchthavendirecteur zei ook dat alles in het werk wordt gesteld om de tarieven van Schiphol te verlagen, zeker als de passagiersstromen weer gaan aantrekken. „We horen als luchthaven dan in plaats van bij de top drie in Europa weer gewoon tot de middenmoot”, zei hij. Overigens laat een herstel van de luchtvaart op Schiphol zich nog helemaal niet zien. Voor de komende zomermaanden, het hoogseizoen, is nu al sprake van 8,5% minder vliegbewegingen.

Het eerste kwartaal werd al 12,5% minder op Schiphol gevlogen. De onafhankelijke slotcoördinator op Schiphol, Michiel van der Zee, zei dat niet eerder sprake was van zo’n daling, die moet worden vergeleken met een groei in andere jaren in het hoogseizoen tussen de vier en zes procent. „Er is dus echt sprake van een zeer verontrustende ontwikkeling, waarvan het einde nog niet in zicht is”, onderstreepte hij.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Dit noemen ze nou een schoolvoorbeeld van je eigen straatje alvast schoonvegen.
Wij dejen 't niet. Zullie wel.
Ik vind overigens nog steeds dat Schiphol 50% te groot is voor deze regio. Dus we hebben nog wel een paar krisisjaren te gaan om een reduktie van 50% te realiseren.
En als het weer mocht aantrekken, laten dan ándere regio's maar eens profiteren van de geneugten van die vliegerij.
Ik heb m'n buik er wel van vol.
En het "buitenland" is dan prima. Laten we maar europees denken.

Geplaatst door Ton2 uit Castricum

Ik vind het eigenlijk wel een heel prettige ontwikkeling, het is maar net van welke kant je het bekijkt ............................