Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

De mening van een echte Rentmeester (CDA !) ze zijn er nog !
Niet de eerste de beste.

Over Prof. Wim De Jonge
Wim de Jonge bracht zijn jeugd door in Leeuwarden, Almelo, Schiedam en Geleen, studeerde aan de Technische Universiteit in Eindhoven en was (om zijn studie te betalen) enige jaren leraar aan het huidige Christiaan Huygens Lyceum. Hij werkte voor zijn wetenschappelijk onderzoek een jaar in de VS, is sinds 1979 hoogleraar in de experimentele natuurkunde aan de TU Eindhoven. Was daarnaast van 1997 tot 2005 belast met de wetenschappelijke en onderwijskundige leiding van de Faculteit Technische Natuurkunde en het bestuur van de TU en nauw betrokken bij het tot stand komen van Integratie van de 3 Technische Universiteiten en de start van Brainport. Is sinds 2005 emeritus hoogleraar en nog dagelijks aan het werk. In 2005 werd hij op grond van zijn buitengewone wetenschappelijke en maatschappelijke verdienste door Hare Majesteit benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Woont al meer dan 30 jaar in Veldhoven, is politiek geëngageerd sinds zijn jeugd en was tot 2010 fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad
Is al vele jaren zeer actief bestuurslid van de vereniging BOW (Belangenbehartiging Omwonenden Welschap), de vereniging die probeert de geluidsoverlast van de luchthaven realistisch te houden, is ook lid van het dagelijks bestuur van de COVM, de milieucommissie van defensie en is een van de grondleggers van de “Regionale Overeenkomst” met Eindhoven Airport.
Is voorzitter van OVO, de vertegenwoordiging van de (4000 georganiseerde) Veldhovense ouderen en lid van het Provinciale CDA ouderenberaad.
Is sinds 2010 lid van een werkgroep gericht op het bevorderen van het gebruik van Fairtrade producten in Veldhoven en het verspreiden van de Fairtrade missie ten aanzien van eerlijke handel met ontwikkelingslanden voor een duurzame ontwikkeling.
De weblog “veldhovenactueel.nl” is een voortzetting van de van 2006 tot 2010 op de CDA website geplaatste columns en wil een eerlijk , onafhankelijk en kritisch commentaar zijn op maatschappelijke , culturele en vooral politieke ontwikkelingen in Veldhoven maar ook daarbuiten. Kleine uitstapjes op het persoonlijke vlak worden daarbij door hem niet geschuwd.

Geplaatst door ton2 uit castricum

Ik vond het een (h)eerlijk stuk om te lezen, begrijpelijk en goed beargumenteerd. Het is helaas wel weer een bevestiging van mijn vaste overtuiging dat je er als burger, als het geluids/milieuoverlast van luchthavens betreft, er standaard door de overheid "ingenaaid" wordt.
Het gaat net als met de Verlies en Winstrekening: De uitkomst staat van te voren vast, alleen nog een kwestie van "opbouwen"..........
Ik vind het steeds weer ontluisterend om te zien/ervaren hoe je door je eigen overheid belogen en bedrogen wordt (Nederland moet maar niet te veel commentaar hebben op buitenlandse overheden die naar hun mening corrupt zijn, als het om de luchtvaart gaat is het in dit landje echt niet beter .....).

Geplaatst door Lou uit Amsterdam

Het is op deze site net zoals gisterenavond op Nederland-2. Heb je gisteren de roddels op 'Het uur van de Wolf' gezien over mij. Nou het is hier niet anders.