Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiedam wil R’dam Airport sluiten

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 978 
|
 Fok 
Schiedam wil R’dam Airport sluiten

De gemeente Schiedam wil dat Rotterdam Airport wordt gesloten zodra de zogenaamde geluidscontour is bereikt dit jaar. Door uitbreiding van het aantal vluchten is de maximale geluidsoverlast waaarschijnlijk al in augustus of september bereikt.

Wethouder Yorick Haan van Schiedam dringt aan op de handhaving van de geluidscontour. Hij dreigt de rechter om sluiting te vragen wanneer de afgesproken norm overschreden wordt. Een dwangsom instellen is volgens Haan geen optie, omdat de Inspectie Verkeer en Waterstaat eerder van de rechter te horen kreeg dat dat niet het juiste middel is. “Het enige middel is sluiting. Dat is een erg zwaar middel”, aldus wethouder Haan. De advocaat van de gemeente denkt echter dat een sluiting er niet inzit.


Een groot deel van de extra geplande vluchten zal over Schiedam vliegen. Volgens Haan betekent een “uitbreiding van het aantal vluchten een toename van overlast.” De gemeente eist daarom ter compensatie geluidsschermen langs de snelweg en verschillende delen van de spoorlijnen die door de stad lopen.

Haan heeft eerder tevergeefs geprobeerd te oveleggen met de minister over de geluidsoverlast. Aan het einde van dit jaar wil Eurlings een nieuwe exploitatievergunning aan de luchthaven verstrekken, maar het grootste struikelblok daarvoor zijn de nachtelijke vluchten en de geluidsoverlast dat deze zullen veroorzaken.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Rotterdam Airport zou een paar maanden "dicht moeten." Ik hoop voor Schiedam dat dat gaat lukken. Wat een rust.
En dan kunnen de ramen in de scholen bij jullie open want ik las vandaag, dat er in scholen meer geventileerd moet worden vanwege de slechte concentratie. Hier vliegen ze over 7 scholen en de ramen moeten wel zo veel mogelijk dicht, als ze elke minuut over denderen, want anders kan men zich niet concentreren.
En Schiedam, wellicht kruipen jullie de komenden maanden uitgeruster achter het stuur, zoals minister Eurling zo graag wil. Want jullie mogen een paar maanden normaal slapen. als het al gaat lukken. Ik mag die wethouder van jullie wel. Zoiets horen wij tot nu toe hier nooooooit! Van geen enkele wethouder. Die maken zelf veel te graag snoepreisjes. Net als het Koninklijk huis trouwens, die van Rotterdam Airport iedere keer vertrekken. Misschien is dit meteen een reden voor hen om daar ook zuiniger mee om te gaan!