Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schadevergoeding voor Chipshol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1145 
|
 NULL 
Schadevergoeding voor Chipshol

Hoge Raad: Luchtverkeersleiding Nederland moet schade vergoeden aan Chipshol

Chipshol heeft haar schadeprocedure tegen Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) in hoogste instantie gewonnen. De Hoge Raad concludeerde vandaag dat LVNL ten onrechte in de jaren 1998-2005 heeft geprobeerd de plannen van Chipshol voor het Groenenberg-terrein tegen te houden. LVNL handelde daarmee onrechtmatig tegenover Chipshol en moet de veroorzaakte schade vergoeden.

Na gemeente Haarlemmermeer, provincie Noord-Holland en luchthaven Schiphol is LVNL nu al de 4e overheidsinstantie die veroordeeld is tot schadevergoeding wegens onrechtmatige tegenwerking van Chipshol.

Lees meer op www.schipholwanbeleid.nl


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Helaas blijft noodzakelijk onderzoek naar de belangenverstrengeling en een degelijke controle op de betrokken overheden en "verzelfstandigde uitvoerings organisaties" Schiphol en LVNL maar steeds achterwege.

Erger, via de operatie SMASH! zullen de contouren steeds verder worden opgerekt en het Provincie bestuur liet deze week doorschemeren:

"De Provincie kan niet langer garanderen dat inwoners hier rust kunnen ervaren, ontspannen, herstellen en afstand nemen van de drukte van de stad."

Aldus wordt onze regio Kennemerland op groffe wijze ontdaan van het huidige karakter, worden grote aantallen nu nog aantrekkelijke woningen zwaar gedevalueerd, de weg gebaand voor de "vliegende flatgebouwen A 380" en ga zo maar door.

Een kleine club megalomane bestuurders - ook in uw gemeente! - heeft ons Provinciaal bestuur in handen gedreven van de constructeurs van een "Metropoolregio Amsterdam". En de sloop van onze regio is inmiddels in volle gang............


Geplaatst door Ton2 uit castricum

voor corruptie hoeven we dus niet met het vingertje naar het buitenland te wijzen ........

Geplaatst door gerard uit NULL

Wat ik erger vind: Uit dit bericht is af te leiden dat het bewezen is dat de zichzelf als onkreukbaar profilerende LVNL bewezen onbetrouwbaar blijkt te zijn. Als ze dat in deze zaak zijn, waarom dan niet ook in andere situaties? Wat is hun verhaal richting bewoneers nu nog waard? Ze blijken bewezen onbetrouwbaar. En hoeverre is dit de 'cultuur' van de sector die hier debet aan is?

Geplaatst door Schipholland uit A'dam

Dit soort berichten doet mij zeer deugd: dat er toch nog sprake is van gerechtigheid in deze bananenrepubliek, zelfs als het onrechtmatig handelen van Schiphol/LVNL betreft!
Dat LVNL een zeer onbetrouwbare club is, is voor mij oud nieuws.
Wat echter zeer ergerlijk is, is dat LVNL/Schiphol deze boetes betaalt met belastinggeld opgehoest door de omwonenden.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Eindelijk gerechtigheid. Verder geloof ik geen snars van de Uitleg die LVNL gaf 24 april te A.veen-Buitenveldert. Het weer zou in2011-herfst/winter de boosdoener zijn. Brutaal stelde men: we zullen het KNMI vragen of het weer in Nederland verandert. Het KNMI aan mij persoonlijk: Ja Najaar 2011 toen was er sprake van veel wind. Op basis van 1jaar kunnen we daar geen uitsprak over doen. Pas na 10 op een volgende jaren. Ik moet denken aan de uitspraak van oud (VVD !) Minister P. Winsemius als er ergens een wantoestand opduikt: "Pas op hoor,anders wordt je GESCHIPHOLD ........