Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schadeschap Schiphol krijgt in hoger beroep alsnog gelijk

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 773 
|
 dichtbij.nl Editie Haarlemmermeer 
Schadeschap Schiphol krijgt in hoger beroep alsnog gelijk

Door: dichtbijredactie, Adrie van der Wel (Witte Weekblad)

LIJNDEN - Ondanks aanvankelijke twijfels heeft de Raad van State toch ingestemd met een nieuwe manier van berekenen van schadevergoedingen door het Schadeschap Schiphol. De Raad gaf het Schadeschap alsnog gelijk in een hoger beroep, nadat de Haarlemse rechtbank het Schadeschap eerder in het ongelijk stelde.

De kwestie gaat over het recht op schadevergoeding door waardedaling van een woning vanwege toegenomen vliegtuiglawaai.

Het oordeel van de Raad heeft flinke gevolgen voor honderden indieners van schadeclaims. Volgens het Schadeschap kunnen die al klaarliggende claims nu worden afgehandeld volgens de nieuwe berekeningswijze.

Niet alleen de nieuwe berekening van schadeclaims is door de Raad nu goedgekeurd. Indieners van claims moeten nu ook rekening houden met een drempel waarboven pas schade wordt uitgekeerd. Die drempel ligt op 5% van de waarde van de woning. Volgens de Raad mag die drempel worden toegepast, omdat het wonen in de omgeving van Schiphol een risico op hinder meebrengt.

De kwestie werd aangekaart door een inwoner van Lijnden. Hij meende recht te hebben op schadevergoeding vanwege toegenomen lawaai bij zijn woning. Ook vindt hij dat de schadeberekening door het Schadeschap nu te gemakkelijk in het nadeel van de bewoners uitvalt.

Maar volgens de Raad is de manier van berekenen door het Schadeschap en de drempel van 5% toch redelijk.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Volgens de Raad mag die drempel worden toegepast, omdat het wonen in de omgeving van Schiphol een risico op hinder meebrengt. "

Hoe ver af dien je te wonen van Schiphol?
In Bergen? In Alkmaar? In Heerhugowaard?
En zo zijn er nog vele Noord-Hollandse plaatsen die voor de komst van de vervloekte Polderbaan, nog nooit eerder enig last ondervonden van vliegtuiglawaai!
Schiphol is naar al deze plaatsen toe gekomen! Dus nog steeds te gemakkelijk in het NADEEL van de bewoners! De sector dient te betalen, en meer dan de 5% !