Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Schade Schiphol is hoger’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 682 
|
 Haarlems Dagblad 
‘Schade Schiphol is hoger’

SCHIPHOL -  Een bewonersgroep in Aalsmeer is verheugd over een uitspraak van de Raad van State over het vergoeden van schade aan omwonenden van Schiphol. De Raad van State bepaalde deze week dat er te weinig compensatie is betaald aan een inwoner van Aalsmeer vanwege waardedaling van het huis en verminderd woongenot.


Volgens de bewonersgroep GEUS, die met dertig gedupeerden een gespecialiseerde advocaat betaalde, staat nu vast dat er stelselmatig te weinig schade is vergoed aan omwonenden die op 31 oktober 1996 binnen een officiële geluidszone van Schiphol woonden. Dat is dus ruimschoots voor de aanleg van de Polderbaan. De uitspraak komt volgens GEUS echter te laat voor gedupeerden die reeds een vergoeding hebben geaccepteerd. Woningeigenaren van wie de schadeclaim nog in behandeling is, kunnen volgens GEUS nu wel aanspraak maken op een hogere schadevergoeding.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Dinsdag 29 april hang ik de vlag halfstok voor de `dag van de onrechtvaardigheid.´ Dus niet op woensdag 30 april, de laatste dag van de maand. Dan is het koninginnedag.
Met deze daad, waarin ik mijn verontwaardiging wil uiten over het afnemen van onze zo nodige stilte, veiligheid en goede zuurstof, wil ik ook vanaf nu, op deze manier, uiting geven aan het feit dat het volk van Tibet zijn vrijheid wordt afgenomen. Ik zal op het moment dat ik de vlag halfstok uit het raam hang, een minuut stilte in acht nemen! Want wat herdenken we nu eigenlijk op 4 mei? Dat onze vrijheid was afgenomen maar inmiddels denken we op dat moment toch ook wereldwijd aan onze medemensen en alle schepselen, die dat lot treft?

Geplaatst door Rose uit Randstad

Eindelijk, in dit geval, RECHT VOOR DE OMWONENDEN.

Zo'n gespecialiseerde advocaat zou met veel méér procedures aan de slag moeten.

Als de winstbeluste luchtvaartsector niet naar de gedupeerde omwonenden wil luisteren, laat het dan in ieder geval voelen in hun portemonnee.

En laat de grootaaandeelhouders van Schiphol, de Staat der Nederlanden en Amsterdam, meebetalen. Bijvoorbeeld uit het schaamteloze 'superdividend'.

Zo presenteer je ook de terechte rekening aan wegkijkende, dubbelhartige politici.