Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Scepsis PvdA over wal langs Polderbaan

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 553 
|
 Haarlems Dagblad 
Scepsis PvdA over wal langs Polderbaan

HAARLEMMERMEER - Het is echt de enige manier, zegt wethouder Michel Bezuijen. Maar de collegepartijen PvdA en GroenLinks zijn er vooralsnog niet van overtuigd dat alleen met een twintig meter hoge en ruim anderhalve kilometer lange geluidswal langs de Polderbaan het grondgeluid enigszins beteugeld kan worden.

,,Schiphol is zo slim en heeft zoveel strategische denkkracht, dat blijmoedig dit plan omarmen veel te naïef is’‘, zegt PvdA’er Anne de Rooij op haar weblog.

Naar schatting rond de 50.000 Hoofddorpers hebben in meerdere of mindere mate last van de ‘bastonen’ in het gebulder van vliegtuigmotoren. Hoe verder weg van de vliegtuigen, des minder uiteraard de hinder. Maar wat doe je aan dat geluid dat officieel zelfs niet eens bestaat? Na lang onderzoek is Schiphol met het voorstel gekomen om een wal op te trekken van piramides met een gekartelde kant richting de Polderbaan. In de strook tussen die geluidswal en Hoofddorp kunnen/moeten dan bedrijven komen met in totaal zo’n 4000 tot 4500 arbeidsplaatsen om de kosten van de geluidswal te betalen. Dat moeten dan wel innovatieve bedrijven zijn die zich richten op duurzaamheid


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Morgen 31 december, de dag van de onrechtvaardigheid. Bij mij gaat de vlag halfstok. Zie vorig knipselnieuws en "schrijf."

Geplaatst door Boudewijn uit Kudelstaart

veel succes met de vlag halfstok hangen.
Mensen zullen je voor gek verklaren.

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

Wat Els doet is de onrechtmatigheid aan de kaak stellen ! Het gaat hier om de principes van de Rechtstaat, zoals gemeente Amstelveen schreef aan de Eerste Kamer. Iedereen onder start en/of Landingsbanen is de "Salamitactiek" van Schiphol met steun van het ministerie van Ven W meer dan zat -woorden van de fatsoenlijke oud directeur KLM Ir Bouw (!) in Trouw in interview met Vincent Dekker.