Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Salderen, Pilots, en Uithoorn, Cerfontaine “gaat ernaar kijken”. Reactie.

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 831 
|
 Geudeke 
Salderen, Pilots, en Uithoorn, Cerfontaine “gaat ernaar kijken”. Reactie.

Onderstaande brief werd geschreven als antwoord op een vraag van een Uithoornse familie. De inhoud spreekt verder voor zich…

==========

Geachte familie,

Naar aanleiding van een artikel in het dagblad Trouw over “saldering” tussen verschillende handhavingspunten, als nieuw element in het Schipholbeleid, nam u contact op met de heer Cerfontaine. In het antwoord van de heer Cerfontaine, waaruit ik citeer “Met behulp
van de de pilots uit Cros willen we proberen de last in Uithoorn te verminderen.Voordat salderen mag moeten eerst de effecten zichtbaar worden gemaakt. Ik zal speciaal naar Uithoorn kijken”.
Gezien de verwijzing naar CROS vroeg U mij om mijn licht over dit statement te laten schijnen.
Onafhankelijk van de golflengte en de invalshoek van mijn licht kan ik dit statement met recht kwalificeren als een enorme fopspeen. Sinds meer dan tien jaar is door de gehele luchtvaartsector al naar Uithoorn gekeken. Men stond erbij en keek ernaar, maar behalve het geven van een naam “knelpunt Uithoorn” deed men niets aan een structurele oplossing van het probleem. De referentie aan de huidige geplande CROS pilots is geheel misplaatst. Geen enkele daarvan is gericht op een substantiële vermindering van de geluidbelasting in Uithoorn, hoogstens op een marginaal andere verdeling in de tijd. De situatie in het deel van Uithoorn waar u woont wordt bepaald door het feit dat daar een perverse uitvliegroute is gesitueerd. Ik gebruik opzettelijk het woord pervers, omdat deze route indertijd aan Uithoorn is verkocht als een vliegbare terwijl men in luchtvaartkringen wist dat dat niet het geval was. Dit probleem, nog versterkt door een tegen alle eerdere afspraken in sterk gestegen gebruik van de Aalsmeerbaan, heeft het hinderniveau in Uithoorn zeer ongunstig beinvloed en is niet structureel op te lossen via saldering. Een decibel meer of minder in een plaatselijk handhavingspunt dat sowieso meer dan 10 decibel te hoog is afgesteld, is voor wat Uithoorn betreft een druppel op een gloeiende plaat.
Kan de heer Cerfontaine dan niets voor Uithoorn doen? Jazeker, net zoals de bekende “rekenfout” en de “absurditeiten” indertijd binnen een jaar waren weggewerkt in het belang van de sector, kunnen hij en zijn vrienden van de LVNL gewicht in de schaal leggen om deze “perversiteit” nu eens met de allerhoogste prioriteit uit de wereld te helpen ten behoeve van de leefbaarheid. Dat gaat alleen niet met kijken, maar met wil en inzet.
Omdat mijn stelregel is dat je personen bij voorkeur aanspreekt via de voordeur en niet via de achterdeur, neem ik aan dat u er geen bezwaar tegen hebt dat ik de heer Cerfontaine een kopie van deze mail stuur, alsmede de LVNL, CROS en het lokale platform POSU.

Met vriendelijke groeten,
Theo Geudeke, CROS-bewonersvertegenwoordiger gemeente Uithoorn


Link: Het artikel in dagblad Trouw


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Dit structurele concrete voorbeeld vanuit Uithoorn, staat model voor veel meer ellende uit het als maar uitdijende schipholdossier. En dan durft mevrouw Schultz nog spreken een geslaagd beleid?

Geplaatst door AN uit Amsterdam


Geplaatst door Els uit castricum

Na het lezen van het uitstekende artikel van de VPRO op 6 mei j.l. "de multinational als psychopaat" en dat vast vele keren gelezen is en niet zoals vermeld, 3x) had ik weer eens een wonderlijke droom.

Ik droomde, dat de heer Cerfontaine lag te slapen en zich opeens losmaakte van zijn lichaam. Hij steeg nu eens werkelijk boven zichzelf uit!
Op hem wachtte zijn geleidegeest, die eens een babbeltje met hem wilde maken.
De geleidegeest sprak " ik wil eens bepaalde plutonische zaken met je evalueren, voordat alles uit de klauwen loopt!"
Cerfontaine keek verbaasd, hij deed alles tot nu toe toch geweldig? Het hele luchtruim boven Nederland was al bijna in zijn handen. Een hele prestatie nietwaar?
"Ik ga je dingen laten voelen en ervaren" sprak de geleidegeest, " want plutonische mensen zoals jij, hebben moeite om zich in te leven in gevoelens van anderen. Zulke mensen willen alleen macht en dat is zo sterk, dat al het andere wordt uitgeschakeld.
En als je een keer blijvend aan deze zijde bent, kun je dit niet meer direct leren!

Je moet leren incasseren ( en daarvoor krijg je uren lang een regendruppel op je hoofd)
Je moet leren relativeren ( bijzonder moeilijk voor je, daar bedenken we nog wat op).
Leren, minder te fantaseren ( want je bouwt alleen maar luchtkastelen).
Leren, wat het is om je 36 keer per nacht om te keren ( daar zou jij nou ook gek van worden).
Vroeg uit de veren ( lastig nietwaar? En de rest van de dag met concentratiestoornis te moeten rondlopen).
De medemens eren ( wat Gij voor de minste Mijner hebt gedaan, hebt Gij voor Mij gedaan)
Dit zijn zo wat puntjes en dat is nog maar het begin. Een volgende keer gaan we verder.
En toen plofte Cerfontaine terug in zijn lichaam, terwijl zijn geleidegeest, bij hoge uitzondering een vrachtvliegtuig over zijn huis liet denderen, met asperges uit Griekenland.
En ook ik werd door zoiets dergelijks gewekt, zoals bijna dagelijks.

Geplaatst door Bt uit Castricum

HET NIEUWE OPPERHOOFD

Het opperhoofd is wie kan beloven dat de LVNL behoorlijk zal vliegen.

Het Opperhoofd, hij die zegt
(vanuit zijn hoogte):

"IK ZAL ER SPECIAAL NAAR KIJKEN"

Ik stel U voor
de nieuwe regio-president:

VOORZITTER CERFONTAINE

Hoogtijd dat de kamers aan stoelpoten zagen

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Ik gun ze in het dorp Uithoorn de Kwakelse geluidsoverlast niet. Ik hoop dat ze in Uithoorn op hun beurt ook zo denken. :-)


Leo
De Kwakel (gemeente Uithoorn), het dorp met een uitvliegroute recht over het dorp.