Platform Vlieghinder Kennemerland
 

SP (Limburg): maak van vliegveld Beek (Maastricht Aachen Airport) een vrachtluchthaven

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1013 
|
 dichtbij.nl Editie Maastricht 
SP (Limburg): maak van vliegveld Beek (Maastricht Aachen Airport) een vrachtluchthaven

MAASTRICHT - Geen gezellige weekendjes weg meer vanaf vliegveld Beek en geen korte vakanties meer naar de zon. Althans als het aan de SP ligt. De Limburgse Statenfractie van die partij wil namelijk dat Maastricht Aachen Airport (MAA) volledig getransformeerd wordt naar een vrachtluchthaven. Van de voorgestelde scenario’s om de luchthaven te redden is dat in de ogen van de SP het enige haalbare plan.

Het aanhouden van MAA als een passagiersluchthaven is in de ogen van de SP ‘gebakken lucht’. Dit omdat volgens de partij wordt uitgegaan van aannames en prognoses ‘die tientallen miljoenen euro’s kosten zonder enige garantie op succes’. ,,De SP ziet alleen een toekomst als vrachtluchthaven gecombineerd met onderhoud en onderwijs. De SP zal de coalitiepartners CDA en PvdA uitnodigen dit voorstel te ondersteunen omdat het geen deel uitmaakt van het provinciale coalitieakkoord met de VVD.”
 
Het behoud van banen en creëren van nieuwe werkgelegenheid is voor de SP het belangrijkste argument om een reddingsplan te steunen. ,,Van prestige, 600 Tefaf-bezoekers of mooie verhalen houd je mensen niet aan het werk”, zegt fractievoorzitter Daan Prevoo. ,,Met de transformatie tot uitsluitend vracht, onderhoud en onderwijs behoud je niet alleen banen maar creëer je ook banen voor laag geschoold personeel, technisch personeel en het wegtransport en blijven indirecte banen ook grotendeels bestaan.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Begint de SP (i.d.g. de statenfractie van Limburg) zich nu ook al met de totale waanzin in dit landje in te laten?

Vrachtvliegtuigen! Als er iets in deze wereld herrie maakt, dan zijn het wel vrachtvliegtuigen! Bovendien gaat vracht dag en nacht door, dat is nog meer het geval dan bij het vervoeren van mensen.

Minder, veel minder vliegvelden in dit landje is gewenst!