Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

SCHIPHOL WIL ‘RUST EERLIJKER VERDELEN’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 4726 
|
 Raarlems Dagklad 
SCHIPHOL WIL ‘RUST EERLIJKER VERDELEN’

Rustverdelers en herrieschoppers
Een prachtige kop in Grote Broer het Haarlems Dagblad, gisteren 28 juni:

SCHIPHOL WIL ‘RUST EERLIJKER VERDELEN’

Dat is een sensationele omkering van onze perceptie, waarmee Schiphol-directeur Cerfontaine en zijn maatje Hartman van de KLM als bij toverslag (hocus pocus pilatus pas) veranderen in weldoeners, distributeurs van stilte, beschermers van ’s lands trommelvliezen, hoeders van onze nachtrust.
Tot voorheen was het uitgangspunt een schone kaart van Nederland waarover de aanvliegroutes vieze strepen van decibellen trokken, uitmondend in dikke remsporen op de landingsbanen. Maar we moeten het dus zo zien: die kaart is helemaal grijs tot zwart en bij de gratie van de luchtvaartbranche worden her en der ten behoeve van de omwonenden een paar strookjes wit gegumd.
Om de beschikbare rust zo goed mogelijk te kunnen verdelen onder de omwonenden dienen de voorschriften en afspraken op het gebied van geluidshinder en vliegroutes wel flexibeler te worden, volgens een pas gepubliceerd voorstel. En, beste Raarlemmers, dat zou als bijkomstig voordeel hebben dat het aantal vluchten van 400.000 kan stijgen tot 600.000.

Toch ook mooi meegenomen, niet dan?

Toevoeging redactie vlieghinder: De kaart met beperkte rust vindt u hier Juli 2004…

Bekijk bericht op "Raarlems Dagklad"

Reacties op dit bericht